facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Χάρης Θεοχάρης: Με υγειονομικό διαβατήριο θα ταξιδεύουν οι τουρίστες

«Οι τουρίστες αυτό το καλοκαίρι θα ταξιδεύουν με υγειονομικό διαβατήριο. Στόχος μας είναι να ανοίξουν και για τον τουρισμό οι πύλες εισόδου της χώρας. Να ανακτήσουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού μέρος του τζίρου τους.

»Στην περιοχή της Μεσογείου η Ελλάδα είναι σήμερα η πιο ασφαλής χώρα για να την επισκεφθεί κάποιος. Όμως τα τουριστικά έσοδα θα είναι μειωμένα κατά 50%… ακόμα και στο καλό σενάριο.»

Τα παραπάνω αναφέρει ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας για την επόμενη μέρα του τουρισμού και υπογραμμίζει πως ο σχεδιασμός γίνεται με συγκεκριμένη μεθοδολογία και βήμα-βήμα ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία τόσο των Ελλήνων πολιτών όσο και των τουριστών που θα επισκεφθούν τη χώρα μας.

Έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα, τόνισε ο κ. Θεοχάρης, εξηγώντας πως στο υγειονομικό κομμάτι τα έχουμε πάει πολύ καλά. Και συνέχισε: «Η εμπιστοσύνη του κόσμου θα αυξάνεται. Εκτιμούμε ότι από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, θα έχουμε τουρισμό και η σεζόν μπορεί να επεκταθεί και τον Οκτώβριο-Νοέμβριο. Θα επικεντρωθούμε και στην επέκταση της σεζόν».

Βέβαια ο υπουργός Τουρισμού παραδέχθηκε ότι φέτος θα ανοίξουν λιγότερα ξενοδοχεία και, όπως είπε, είναι ευκολότερο να ανοίξουν πιο μικρές, οικογενειακές μονάδες, που στηρίζονται στην προσωπική εργασία και έχουν μειωμένα κόστη λειτουργίας.

Αντίθετα, για τα μεγάλα ξενοδοχεία οι προϋπολογισμοί είναι πιο «σκληροί» και τα λειτουργικά έξοδα υψηλά.

Ωστόσο βρισκόμαστε συνεχώς σε διαβουλεύσεις με τους μεγάλους tour operators, ώστε να ανοίξουν και οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Το αισιόδοξο είναι ότι πλέον έχουν σταματήσει οι ακυρώσεις, ότι υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό και όσοι δεν έρθουν τώρα στην Ελλάδα θα έχουν τα voucher για να επισκεφθούν τη χώρα μας στο άμεσο μέλλον.

Και καθώς το μεγάλο ζητούμενο είναι η υγειονομική ασφάλεια, οι τουρίστες θα κάνουν τεστ στη χώρα εξόδου.

«Πίεσα προς αυτήν την κατεύθυνση την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», είπε ο κ. Θεοχάρης: «Να γίνονται τεστ, να υπάρχει ένα «υγειονομικό διαβατήριο». Να ελέγχονται όλοι όσοι έρχονται σε αεροδρόμια, λιμάνια, χερσαία σύνορα».

Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ για αυτά τα τεστ, που πρέπει να είναι αξιόπιστα και να έχουμε σε σύντομο χρόνο το αποτέλεσμά τους, ανέφερε επίσης.

Ακόμα ο υπουργός παραδέχθηκε πως πάμε και σε νέα παράταση της αναστολής λειτουργίας των ξενοδοχείων. «Σίγουρα τα ξενοδοχεία δεν θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν μόλις αρθούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Η επαναλειτουργία των ξενοδοχείων θα γίνει με βάση συγκεκριμένα πρωτόκολλα ασφάλειας. Θα υπάρχουν κανόνες για την επανεκκίνηση του τουριστικού προϊόντος, και θα ελέγχεται σφαιρικά το ταξίδι του κάθε επισκέπτη, από τη στιγμή που φεύγει από την χώρα του, έρχεται στην Ελλάδα, τι δραστηριότητες μπορεί να έχει, όπως είναι η επίσκεψη σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ.

Ωστόσο, σε επίπεδο εσόδων οι προβλέψεις είναι μάλλον χειρότερες, αφού ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση τα τουριστικά έσοδα θα είναι μειωμένα κατά 50%, αφού αρκετά ξενοδοχεία θα μείνουν εκτός λειτουργίας αυτό το καλοκαίρι.

Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί πως το 50%-60% των τουριστικών εσόδων αφορούν τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο και το 80% της κερδοφορίας των ξενοδοχείων.

Φέτος θα έχουμε τουρισμό από την Ευρώπη. Όμως δύσκολα θα έρθει τουρίστας από τις ΗΠΑ ή την Ασία, επισήμανε.

Επίσης ο κ. Θεοχάρης είπε πως θα δοθούν κίνητρα και στους Έλληνες να επισκεφθούν τα ελληνικά ξενοδοχεία, σημειώνοντας πως οι τιμές θα διαμορφωθούν σε χαμηλά επίπεδα.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news