facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Μέρκελ: Θα πιέσει για την ένταξη Αλβανίας – Β. Μακεδονίας στην ΕΕ

Συνάντηση με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα πραγματοποίησε στο Βερολίνο η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, και τόνισε πως θα ασκήσει πίεση στην σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο προκειμένου να αρχίσουν οι ενταξιακές συνομιλίες του μπλοκ με την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία.

«Πάνω απ’ όλα, θέλουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Μάρτιο για να αρχίσουμε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και επίσης με τη Βόρεια Μακεδονία», δήλωσε η καγκελάριος σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο στη διάρκεια συνάντησής της με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

«Και οι δύο χώρες έχουν επιτύχει πολλά», δήλωσε η Μέρκελ. «Τώρα θα εργασθούμε σκληρά για να επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα τον Μάρτιο».

Ωστόσο αυτό είναι μια δύσκολη αποστολή για την κ. Μέρκελ, καθώς πολλά κράτη – μέλη έχουν δηλώσει την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην ένταξη των δύο χωρών. Πρώτα και πάνω απ όλους έχει εκφράσει την αντίθεσή του ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έχει ασκήσει ήδη βέτο στην προσπάθεια της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανία να ενταχθούν στα κράτη μέλη της Ένωσης κίνηση η οποία εξόργισε κάποιους μεταξύ των οποίων και το Βερολίνο.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news