facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Νέος γύρος επεισοδίων μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών στην ΑΣΟΕΕ – Κλειστή η Πατησίων (video & pics)

Λίγες ώρες μετά την γνωστοποίηση, από την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, ότι μπαίνει «λουκέτο» στην ΑΣΟΕΕ έως και τις 17 Νοεμβρίου, ξέσπασαν, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, οι πρώτες αντιδράσεις. Αυτή την ώρα περίπου 100 άτομα παραμένουν στον περίβολο του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Τα επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο έχουν προχωρήσει σε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν ταραξίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ομάδα ατόμων προσπάθησε να ανοίξει την σχολή και εισέλθει στο εσωτερικό της. Μόλις οι νεαροί έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς, επικράτησε ένταση. Η ομάδα των 40 με 50 ατόμων επιτέθηκε με πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν κοντά στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ και εκείνοι απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης.

Οι αστυνομικοί, μάλιστα, εισέβαλαν και στο εσωτερικό του χώρου της σχολής.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν πραγματοποιηθεί προσαγωγές ή συλλήψεις, ενώ το κλίμα γύρω από το κτίριο της ΑΣΟΕΕ παραμένει τεταμένο.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), Πάνος Παπανικολάου, ένας φοιτητής έχει δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ενώ υπάρχουν άλλοι πέντε φοιτητές με αναπνευστικά προβλήματα.

Ο κ. Παπανικολάου, μάλιστα, ζήτησε να φτάσουν και άλλα ασθενοφόρα έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, καθώς αυτή την ώρα υπάρχει μόνο ένα.

Όπως είναι γνωστό το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε τρεις εσωτερικούς χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που τελούσαν υπό κατάληψη. Η αστυνομία στην επιχείρηση που πραγματοποίησε βρήκε, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, κουκούλες, μάρμαρα και πέτρες. Αυτοί οι χώροι αποτελούσαν ορμητήρια ατόμων για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Αυτή την ώρα η κυκλοφορία στην Πατησίων έχει διακοπεί.

Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ:









mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news