facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Τσακαλώτος: Τον Σεπτέμβριο το αίτημα για το αφορολόγητο

Τον Σεπτέμβριο όλες οι χώρες θα παρουσιάσουν τον προϋπολογισμό τους σε μία πρώτη εκδοχή στην Κομισιόν, και σε αυτό το πλαίσιο θα εισαχθεί και το θέμα της μη μείωσης του αφορολόγητου, είπε ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ανέφερε ότι στον προϋπολογισμό «θα έχουμε ένα σενάριο βάσης και τις αντιπροτάσεις», τότε θα υπάρχει «καλύτερη εικόνα για τον προϋπολογισμό».

«Θυμάστε τον χλευασμό για την μείωση συντάξεων, εμείς τα ακούμε βερεσέ, τα αφήνουμε στην πάντα και σχεδιάζουμε την πολιτική μας», είπε, συγκρίνοντάς τες με το νέο αίτημα για το αφορολόγητο. «Οι συντάξεις δεν μειώθηκαν γιατί είχαμε τεκμηρίωση των θέσεών μας, μάλιστα λάβαμε και θετικά μέτρα επιπλέον», είπε. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε σοβαροί και μπορούμε να φτάσουμε στους στόχους, πρόσθεσε.

Σε ερώτημα για μία εκτίμηση αναφορικά με τις εκλογές, ανέφερε ότι «είμαστε αισιόδοξοι για μικρότερη διαφορά από αυτή των δημοσκοπήσεων, αλλά και ότι κλείνει η διαφορά». Υπάρχουν πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις και με πολύ μεγάλη συμμετοχή του λαϊκού κόσμου, ανέφερε. «Ενός κόσμου που δεν έχουμε ξαναδεί».

Οι δημοσκόποι λένε, ανέφερε, ότι «ένα 10-15% αποφασίζει την τελευταία ημέρα, αυτό μου θυμίζει το 2015».

Επανέλαβε ότι «όσο πιο αργά, τόσο πιο καλά», αναφέροντας ότι επιμένει σε εκλογές τον Οκτώβριο.

Σε ερώτημα για τα σχόλια του οίκου Fitch, επανέλαβε τη θέση του για μεγάλο φάσμα αντιδράσεων ανάμεσα στην αυστηρότητα του κ. Ρέγκλινγκ, αλλά και τη διαφορετική στάση – για παράδειγμα – του κ. Μοσκοβισί.

«Περιμέναμε να έχουμε μία αντίδραση. Αλλά τα στοιχεία έχουν σημασία. Έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμα για το 2019 και έχουμε δείξει στα κράτη – μέλη ότι τα τελευταία 3 χρόνια όταν υπήρχε διαφωνία, εμείς τελικά είχαμε δίκαιο. Όπως τους πείσαμε για τις συντάξεις έτσι θα τους πείσουμε και για το αφορολόγητο» είπε.

Για την υστέρηση στο πρωτογενές πλεόνασμα το 1ο 4μηνο, ανέφερε ότι αυτή η είδηση επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Τα στοιχεία για το 1ο τρίμηνο δεν είναι ενδεικτικά, είπε, λόγω της εναπόθεσης όλων των φορολογικών βαρών το 2ο εξάμηνο, κάτι που πρέπει να αλλάξει.

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news