facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Φωτιά στη Φθιώτιδα. Συναγερμός στην Π.Υ. Εκκενώθηκαν σπίτια. (video)

Κινητοποίηση  από τις 2 και μισή το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά στην Δυτική Φθιώτιδα.
Η φωτιά ξέσπασε ανάμεσα στο Καστρί και τη Γραμμένη του δήμου Μακρακώμης και έκαψε ξερά χόρτα και πουρνάρια.
Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας από τη Στερεά και την Θεσσαλία βρίσκεται στην περιοχή και ενεργεί ενώ η αστυνομία έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων και όσων δεν έχουν δουλειά.
Αρχικά προληπτικά εκκενώθηκαν κάποια σπίτια στην άκρη του χωριού Παλιούρι που βρίσκονταν κοντά στην πυρκαγιά,  ωστόσο η επέμβαση των πυροσβεστών και των εναέριων μέσων και ο αέρας που άλλαξε φορά απομάκρυναν τις φλόγες από τα σπίτια και η εντολή ανακλήθηκε.
Ρίψεις νερού κάνουν τα PZL και Καναντέρ. Η περιφέρεια Στερεάς και ο δήμος Μακρακώμης είναι στο πλευρό των πυροσβεστών ενώ στο σημείο βρίσκονται  ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραϊσκος και ο αντιπεριφερειάρχης πολιτικής προστασίας Θανάσης Καρακάντζας. 
Αργά το απόγευμα σημειώθηκε αναζωπύρωση  κοντά στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία και μεγάλη δύναμη στράφηκε προς τα εκεί προκειμένου να περιοριστεί το μέτωπο. Με την βοήθεια σκαπτικών μηχανημάτων ανοίχτηκαν αντιπυρικές ζώνες και οι πυροσβέστες με την συνδρομή των αεροπλάνων περιόρισαν τον κίνδυνο επέκτασης της φωτιάς προς την περιοχή του Δομοκού.
Αυτή την ώρα σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής ενεργούν:
py




























  •  

tvstar

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news