facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Προειδοποίηση ΗΠΑ σε Μαδούρο: Κάθε κίνηση κατά του Γκουαϊδο ή αμερικανών διπλωματών θα απαντηθεί «δυναμικά»

Κλιμακώνουν την ένταση στις σχέσεις τους με την Βενεζουέλα οι ΗΠΑ οι οποίες προειδοποίησαν την Κυριακή το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο πως «κάθε βία και εκφοβισμός» κατά της αντιπολίτευσης ή κατά του αμερικανικού διπλωματικού προσωπικού στη χώρα θα προκαλέσει μια «δυναμική απάντηση».

«Οποιαδήποτε βία και εκφοβισμός κατά του αμερικανικού διπλωματικού προσωπικού, του δημοκρατικού ηγέτη της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό ή της ίδιας της Εθνοσυνέλευσης θα συνιστά σοβαρή επίθεση κατά του κράτους δικαίου και θα προκαλέσει δυναμική απάντηση», έγραψε στο Twitter ο Τζον Μπόλτον, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ακριβώς προηγούμενη ανάρτησή του, ο Τζον Μπόλτον σημείωνε ότι «η υποστήριξη και ο έλεγχος της Κούβας στις δυνάμεις ασφαλείας και τις παραστρατιωτικές δυνάμεις» του Νικολάς Μαδούρο είναι γνωστοί.

Από την πλευρά της η Ρωσία διέψευσε την παρουσία στη Βενεζουέλα Ρώσων μισθοφόρων που φέρεται ότι στάλθηκαν για να στηρίξουν τον Μαδούρο, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Την Τετάρτη, ο Μαδούρο ανακοίνωσε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Ουάσινγκτον, δίνοντας διορία 72 ωρών στους αμερικανούς διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τη χώρα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες απάντησαν ότι ο σοσιαλιστής ηγέτης δεν έχει τη δικαιοδοσία να διακόπτει τις σχέσεις και να απελαύνει τους διπλωμάτες. Πάντως, ο στρατιωτικός ακόλουθος της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον αναγνώρισε το Σάββατο ως πρόεδρο τον Γκουαϊδό αποκηρύσσοντας τον Μαδούρο.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news