facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Καμμένος: Δεν συνομίλησα με Τσίπρα - Προσωπικές απόψεις τα περί «Plan B»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, απαντώντας στα ερωτήματα που προκλήθηκαν ύστερα από τις δηλώσεις του στις ΗΠΑ για εναλλακτικό σχέδιο στη Συμφωνία των Πρεσπών και για νέες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά της «Εφημερίδας των Συντακτών» αλλά και του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση. Η απάντηση της εφημερίδας στον υπουργό Άμυνας.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Καμμένος διαψεύδει ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα καθώς, όπως λέει, δεν έχει αλλάξει η συμφωνία τους, ενώ σχετικά με τις νέες αμερικανικές βάσεις ξεκαθαρίζει ότι ως κυβερνητικός εταίρος «καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα».

Δείτε το tweet του Π. Καμμένου:

Συνεχίζονται τα απόλυτα ψεύδη δημοσιεύματα από γνωστά κέντρα μέσω της ΕΦΣΥΝ. Δηλώνω:
1 Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα
2 Ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα
3 Οι περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν

— Panos Kammenos (@PanosKammenos) October 12, 2018

Αφορμή για την αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ήταν τόσο οι αντιδράσεις που πυροδοτήθηκαν στο εσωτερικό της χώρας, τόσο στους κόλπους της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης, όσο και το σημερινό και το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» («Ο Πάνος Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα», «Η κυβέρνηση αντέχει... τον Πάνο»).

Άμεση ήταν όμως η απάντηση από την «Εφημερίδα των Συντακτών», που υπερασπίζεται τα όσα δημοσίευσε.

Η απάντηση της εφημερίδας:

1. Ο υπουργός μιλάει για ψευδή δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας αλλά δεν αναφέρεται σε τίποτα απ' όσα γράψαμε παρά μόνο στο ότι μετά τις επίμαχες δηλώσεις του στις ΗΠΑ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον ίδιο και στον πρωθυπουργό με πρωτοβουλία του τελευταίου. Σε ότι μας αφορά η είδηση αυτή είναι απολύτως διασταυρωμένη. Γράφτηκε δε και σε άλλα ΜΜΕ- ηλεκτρονικά και έντυπα. Το γιατί ο κ. Καμμένος προτιμάει να αναφερθεί μόνο στην ΕΦΣΥΝ είναι ζήτημα προς διερεύνηση.

2. Ο υπουργός αναφέρεται σε κέντρα που κατά τη γνώμη του διοχέτευσαν δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας. Αν αυτή είναι η δική του σχέση με εφημερίδες κι αν μόνο αυτό τον τρόπο γνωρίζει ως πηγή δημοσιευμάτων, προφανώς κρίνει εξ ίδιων τα αλλότρια. Δεν μας αφορά. Οφείλει όμως να είναι προσεκτικός όταν μιλά για την «Εφ.Συν.». Και το κυριότερο οφείλει να φανερώσει τα κέντρα για τα οποία κάνει λόγο. Διαφορετικά θα μας υποχρεώσει να προβούμε στους χαρακτηρισμούς που αρμόζουν σε παρόμοιες περιπτώσεις. Δεν το επιθυμούμε.

3. Στις ΗΠΑ ο κ. Καμμένος πήγε ως υπουργός της κυβέρνησης. Προσωπικές απόψεις μπορεί να έχει όσες θέλει. Ας τις καταθέτει όπου θέλει στις ιδιωτικές του συναντήσεις. Όχι στις επίσημες επαφές που έχει ως υπουργός και εκπρόσωπος της χώρας.

4. Οι περίφημες βάσεις λειτουργούν; Σοβαρά; και τότε τι πήγε να τάξει στους Αμερικανούς Κάτι που ήδη έχουν; Ας μην υποτιμά την νοημοσύνη μας ο κ. Καμμένος. Δεν τιμά κανένα. Και κυρίως τον ίδιο.

Σε δεύτερο tweet του ο υπουργός Άμυνας εκτοξεύει τα βέλη του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Μετά τις «βόμβες» Καμμένου επί αμερικανικού εδάφους, ο κ. Βούτσης είχε σχολιάσει: «Δεν είναι εύκολο να καταλάβω και τι ακριβώς πρότεινε. Και για το θέμα των βάσεων και για τη διαμόρφωση μετώπων και αξόνων στα Βαλκάνια. Εμείς εργαζόμαστε για τη συνεργασία στα Βαλκάνια, αντίθετα με τη διαμόρφωση αξόνων για να αποτρέψουμε τα εθνικιστικά δόγματα και στερεότυπα από πλευράς Αλβανίας και Τουρκίας. Άρα δεν αντιλαμβάνομαι που θα βοηθούσε η διαμόρφωση αντιαξόνων και αντιμετώπων με άλλες χώρες, που ανέφερε ο Πάνος Καμμένος. Δεν είναι και εύκολο να κατανοηθούν σε βάθος. Περιμένω να δώσει παραπέρα ερμηνείες για να κατανοήσουμε τι εννοεί. Έχω εκτιμήσει ότι αυτό είναι λάθος από κάθε άποψη. Η μεγάλη στρατηγική διαφορά έγκειται στο αν θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών».

«Θα χρειαστεί η άδεια του Βούτση γιατί τον ενοχλούν οι άξονες... Η Γαλλία και η Αμερική προστίθενται στις τριμερείς με Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο», απάντησε μέσω twitter ο Πάνος Καμμένος.

Θα χρειαστεί η άδεια του Βούτση γιατί τον ενοχλούν οι αξονες ..,Η Γαλλία και η Αμερική προστίθενται στις τριμερείς με Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο https://t.co/apute4J1if

— Panos Kammenos (@PanosKammenos) 12 Οκτωβρίου 2018

Ρίχνουν τους τόνους Τσίπρας - Καμμένος

«Λήξη συναγερμού» επιχείρησαν να δώσουν, όπως έγραφε νωρίτερα το Newpost, ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο μετά από ένα πολύ έντονο 24ωρο που έφτασε τους δύο κυβερνητικούς εταίρους σε οριακό σημείο. Μπορεί ο πρωθυπουργός να μην αρνείται κατηγορηματικά το “μπέρδεμα των γραμμών” με τον υπουργό Άμυνας μιλώντας για τον “τυφώνα” που υπάρχει στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει πως “δεν ονομάζεται Πάνος, αλλά Μάικλ”. Η χιουμοριστική απάντηση του πρωθυπουργού ήρθε μετά από ερώτηση δημοσιογράφων αν μίλησε με τον Πάνο Καμμένο στο τηλέφωνο.

Την ίδια ώρα, το μπαράζ τηλεφωνημάτων που πραγματοποιήθηκε στους ΑΝΕΛ κατά τη χθεσινή ημέρα μαρτυρά και την προσπάθεια που γίνεται στον κυβερνητικό εταίρο η κρίση να ξεπεραστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, ο Θεόδωρος Τοσουνίδης επικοινώνησε με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, αλλά και με τον Τέρενς Κουίκ, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Εξωτερικών, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις. Από τους ΑΝΕΛ επιθυμούν να ξεκαθαρίσουν πως δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για την ΠΓΔΜ, ότι η “εκεχειρία” που έχει συμφωνηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα έως τον Μάρτιο ισχύει και πως δεν θα στηρίξουν πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης.

Οι απαραίτητες εξηγήσεις από τον Θεόδωρο Τοσουνίδη για το ζήτημα της πρότασης μομφής και το “κλείσιμο ματιού” που έκανε στην αξιωματική αντιπολίτευση, δόθηκαν και σε συνεργάτη του πρωθυπουργού, με τον οποίο συνομίλησε ο εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ το βράδυ της Τετάρτης. Για διαστρέβλωση και παρανόηση των όσων είπε έκανε λόγο ο κ. Τοσουνίδης.

Παρά το καλύτερο κλίμα που διαμορφώθηκε τις τελευταίες ώρες, ο προβληματισμός στο Μαξίμου εξακολουθει να υπάρχει για το εξάμηνο που έχει να διανύσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κυβερνητικό του εταίρο μέχρι η συμφωνία να έρθει για κύρωση στην ελληνική Βουλή. Το γεγονός πως η ΝΔ παίρνει συνεχώς “πάσες” να επικρίνει την κυβέρνηση για την εικόνα που παρουσίαζει στο εξωτερικό, προκαλεί προβλήματα ακόμα και στη δημοσκοπική ανάκαμψη που επιχειρείται στην Ηρώδου Αττικού.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Άμυνας επιστρέφει από τις ΗΠΑ την Κυριακή και θεωρείται σημαντικό το πρώτο ραντεβού των δύο πολιτικών αρχηγών, κατά τη διάρκεια του οποίου αναμένεται να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις. Θα έχει προηγηθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο. Τα στελέχη του κόμματος συζητώντας την πορεία της Κουμουνδούρου προς τις εκλογές αναμένεται, όπως το συνηθίζουν, να αναφερθούν εκτενώς στη συμμαχία με τους ΑΝΕΛ, που, κατά πολλούς, δεν μπορεί παρά να είναι βραχύβια.

Για τους ΑΝΕΛ κομβικό θεωρείται, ακόμα και για τη συσπείρωση τους, το Εθνικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου. Δεν αποκλείεται μέσα στον μήνα να συνέλθουν και τα όργανα του κόμματος.

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news