facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Η Άγκυρα δεσμεύει με νέα NAVTEX περιοχές σε Ικαρία, Φούρνους και Πάτμο

Νέα NAVTEX εξέδωσε η Άγκυρα, με την οποία δεσμεύει για ασκήσεις περιοχή νότια της Ικαρίας από τις 19-23 Οκτωβρίου. Στο νέο σκηνικό έντασης που προσπαθεί να στήσει η Τουρκία στην νοτιοανατολική Μεσόγειο απάντησε χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, διαμηνύοντας προς την Άγκυρα ότι αποθαρρύνει «κάθε ενέργεια ή ρητορική που αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή».

Διαβάστε επίσης: «Χαστούκι» ΗΠΑ σε Τουρκία για το Barbaros: «Όχι» σε ενέργειες που αυξάνουν την ένταση

Σύμφωνα με το Hellas Journal, με την NAVTEX 1028/18 δεσμεύεται μεγάλη περιοχή μεταξύ Ικαρίας, Φούρνων και Πάτμου από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου για ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής από τουρκικό πολεμικό πλοίο, περιοχή για την οποία η ευθύνη έκδοσης NAVTEX ανήκει στις Ελληνικές Αρχές.

Η Τουρκία ξαναβγάζει το Barbaros στη Μεσόγειο

Δυτικά της Κύπρου, στα νοητά όρια των ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδας στέλνει το σεισμογραφικό Barbaros η Τουρκία, σε περιοχή που επικαλύπτει τμήματα των τεμαχίων 4 και 5 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Πρόκειται για περιοχή έκτασης 44.000 τετρ. χιλιομέτρων στην οποία σύμφωνα με παράτυπη τουρκική Navtex που εκδόθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης, θα πραγματοποιήσει τις παράνομες σεισμογραφικές έρευνες το τουρκικό σεισμογραφικό, κατά την περίοδο 18 Οκτωβρίου μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου 2019.

36 παραβιάσεις και 5 παραβάσεις

Με 36 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ) που προήλθαν από 3 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 των αεροπορικών δυνάμεων του τουρκικού ναυτικού προκάλεσε και χθες η Άγκυρα στο Αιγαίο!

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ σήμερα στο Αιγαίο δεν επιχείρησε κανένα μαχητικό αεροσκάφος παρά «μόνο» τρία αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, τα οποία κατά τη συνήθη πρακτική τους πέταξαν επί του άξονα βορρά - νότου μετ’επιστροφής και σε διαφορετικές ώρες το καθένα, κάνοντας τον ΕΕΧ «σουβλάκι» κατά την αεροπορική «αργκό».

Εκτός των 36 παραβιάσεων του ΕΕΧ, τα 3 CN-235 πραγματοποίησαν και άλλες 5 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR Αθηνών στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news