facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Απορρίφθηκε ξανά το αίτημα αποφυλάκισης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

Στις φυλακές της Αδριανούπολης θα παραμείνουν έγκλειστοι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης μετά τη νέα αρνητική απόφαση του δικαστηρίου για την αποφυλάκισή τους.  
Πρόκειται για το τέταρτο αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσαν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι κρατούνται, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, στις φυλακές Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου
Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι αυτή τη φορά ο Τούρκος εισαγγελέας έκανε λόγο ανοιχτά για ενδεχόμενο δόλο των δύο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε ύποπτη την είσοδό τους σε τουρκικό έδαφος καθώς- είπε- θα έπρεπε να έχουν τη στοιχειώδη αίσθηση προσανατολισμού, καθώς πρόκειται για επαγγελματίες στρατιωτικούς.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Τούρκοι πραγματογνώμονες εξετάζουν ψηφιακά δεδομένα των κινητών τηλεφώνων των δύο Ελλήνων και δεν αποκλείεται να τους προσάψουν περαιτέρω κατηγορίες.
Από την πλευρά τους, ο Αγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης επανέλαβαν στο δικαστήριο ότι δεν είχαν σκοπό να διαπράξουν έγκλημα και πως δεν είχαν δόλο.

Υπενθυμίζεται πως αναμένεται να ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή (έχει ήδη κατατεθεί) με την οποία οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί θα μετατεθούν στην Τουρκία, προκειμένου να έχουν σταθερή κατοικία εκεί, κάτι που ενδεχομένως να αλλάξει την απόφαση των δικαστών για την αποφυλάκισή τους. 
Ωστόσο, ήταν σχεδόν βέβαιο πως στο θέμα δεν θα υπήρχε καμία εξέλιξη πριν από τις εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία.
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news