facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χρόνια Πολλά σε όλους από το ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΝΑΖΙ

Ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, υγεία και αισιοδοξία! Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και κάθε δυνατή ευτυχία για το νέο έτος!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Δίωξη για επτά κακουργήματα στην πρώην διοίκηση της ΑΕΠΙ

Στην άσκηση κακουργηματικών διώξεων κατέληξε η έρευνα για την υπόθεση της ΑΕΠΙ.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Παναγόπουλος άσκησε ποινική δίωξη για 7 κακουργήματα. Βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι μέλη της οικογένειας Ξανθόπουλου που επί χρόνια ήταν επικεφαλής της ΑΕΠΙ αλλά και εκπρόσωποι του Δ.Σ. που είχαν εκτελεστικά καθήκοντα. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να υπεξαίρεσαν ποσό που αγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Η δικαστική έρευνα αφορά την περίοδο από το 2003 ως το 2017 και στη δικογραφία περιλαμβάνονται, εκτός από τα πορίσματα διαχειριστικών ελέγχων και μηνύσεις δημιουργών.

Ειδικότερα , ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση από κοινού από εντολοδόχο σε βαθμό κακουργήματος, απάτη από κοινού κατ' επάγγελμα σε βαθμό κακουργήματος, απιστία από κοινού σε βαθμό κακουργήματος, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα, ανακριβή απόδοση ΦΠΑ σε βαθμό κακουργήματος, φοροδιαφυγή δια της ανακριβούς απόδοσης φόρου εισοδήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή αναφορά του υπουργείου πολιτισμού στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχετικά με την άρνηση της ΑΕΠΙ να δεχθεί τον προβλεπόμενο από τις διατάξεις του Ν. 2121/1993 διαχειριστικό έλεγχο.

Με παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλία Ζαγοραίου, σχηματίστηκε δικογραφία και με κατεπείγουσες διαδικασίες παραγγέλθηκε στη ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών να διενεργήσει φορολογικό έλεγχο για τις χρήσεις 2010-2015, με κατάσχεση όλων των βιβλίων και στοιχείων της ΑΕΠΙ.

Είχε προηγηθεί έλεγχος ορκωτών λογιστών, που αποκάλυψε διασπάθιση εκατομμυρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα της Ernst & Young Hellas , καταγράφεται καταχρηστική διαχείριση.

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΠΙ έπαιρνε το 2011 μισθό 52.000 ευρώ το μήνα ή 635.565 ευρώ το χρόνο, ενώ την ίδια χρονιά ο μισθός συγγενούς του, μέλους του Δ.Σ. έφτανε τα 466.256 ευρώ το χρόνο.

Την ίδια περίοδο η ΑΕΠΙ εμφανίζεται, σύμφωνα με το διαχειριστικό έλεγχο, να έχει, στο τέλος του 2014, αδιανέμητα δικαιώματα ύψους 42,5 εκατ. ευρώ. Τα δικαιώματα αυτά είχαν εισπραχθεί και περιλαμβάνουν τιμολογηθέντα δικαιώματα σε χρήστες μουσικής, τα οποία όμως δεν είχαν αποδοθεί και διανεμηθεί σε μέλη και ήταν αδύνατον να αναλυθούν λόγω μη αντιστοίχησης τιμολογίων με εισπράξεις στο πληροφοριακό σύστημα της εταιρίας.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news