facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΣτΕ: Αίτηση ακύρωσης της απόφασης για τη λειτουργία του hot spot της ΒΙΑΛ στη Χίο

Αίτηση ακυρώσεως της απόφασης για τη λειτουργία του χοτ σποτ της ΒΙΑΛ στη Χίο, υπέβαλαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της Χίου, μαζί με κατοίκους του νησιού.

Μάλιστα, με χθεσινή ανακοίνωσή του, το Τοπικό Τμήμα Χίου του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, ένας από τους φορείς που προσέβαλαν την απόφαση καλεί την κυβέρνηση να μην προσχωρήσει στην κατασκευή νέων προσφυγικών - μεταναστευτικών δομών στη Χίο.

«Όποιοι ανυπομονούν να προχωρήσουν στην κατασκευή νέων προσφυγικών - μεταναστευτικών δομών στο νησί της Χίου, νομίζουμε ότι θα ήταν λογικό να περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η, από τον Ιανουάριο του 2016, κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Οικονομικών για τη «Σύσταση Κέντρου Πρώτης Υποδοχής και προσωρινών Δομών Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και ευάλωτων ομάδων πολιτών τρίτων χωρών στις νήσους Χίο και Σάμο», έχει προσβληθεί κατά το μέρος που αφορά τη σύσταση Κέντρου Πρώτης Υποδοχής και προσωρινών Δομών Φιλοξενίας στη Χίο στον χώρο της πρώην βιομηχανίας ΒΙΑΛ.

Με την αίτηση ακύρωσής της ζητείται «όχι μόνον να μη δημιουργηθεί καμία απολύτως άλλη, νέα υποδομή υποδοχής ή εγκατάστασης προσφύγων στο νησί μας, αλλά και να εξαιρεθεί οριστικά και αμετάκλητα η Χίος από τόπος υποδοχής ή εγκατάστασης προσφύγων, οικονομικών μεταναστών, αλλά και οποιωνδήποτε άλλων προσώπων εκμεταλλεύονται και χρησιμοποιούν καταχρηστικά τις ιδιότητες αυτές» σημειώνεται, σε σχετικό δελτίο τύπου.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, γίνεται, επίσης, αναφορά στην τήρηση της αναλογικότητας και την προστασία της νησιωτικότητας σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή.

«Να θυμίσουμε, σημειώνει το Τοπικό Τμήμα Χίου του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών ότι για την μετατροπή του κτιρίου και του χώρου της ΒΙΑΛ σε Κέντρο Πρώτης Υποδοχής δεν εκδόθηκε καμία άδεια, πέραν των οικοδομικών αδειών που υπήρχαν (ετών 1980 και 1982), και αφορούσε το αρχικό Βιομηχανικό Κτίριο. Δεν έχει εκδοθεί επομένως άδεια αλλαγής χρήσης, ούτε άδεια δόμησης, ούτε άδεια μικρής κλίμακας, ούτε έχει συνταχθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ούτε καν μελέτη πυρασφάλειας και προφανώς δεν έχει γίνει κανένας χωροταξικός σχεδιασμός».

Η αίτηση ακύρωσης θα εκδικασθεί στις 7 Φεβρουαρίου του 2017.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news