facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

SOS από τους πρυτάνεις για την κατάσταση στο Αριστοτέλειο

Έκκληση προς την Πολιτεία όσο και προς το κοινωνικό σύνολο απευθύνει ο προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων, πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής κ. Αχιλλέας Ζαπράνης, για «να εκδηλώσουν την συμπαράστασή τους προς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και εν γένει προς τα ελληνικά πανεπιστήμια, έτσι ώστε να καταστεί σαφής η εκ μέρους τους αποδοκιμασία παρόμοιων δραστηριοτήτων που "θεσμοποιούνται" και τείνουν να καταρρακώσουν την ανώτατη Παιδεία στη χώρα μας».

«Ως προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων των ελληνικών ΑΕΙ καταδικάζω απερίφραστα και εκφράζω την απόλυτη αντίθεσή μου στα απαράδεκτα γεγονότα που διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο ΑΠΘ» αναφέρει στη δήλωσή του.

«Ενώπιον μιας έκπληκτης, αλλά και, συγχρόνως, ουσιαστικά ανενεργού κοινωνίας, καθώς και της διαμαρτυρόμενης αλλά πρακτικά ανίσχυρης πανεπιστημιακής κοινότητας, συμβαίνουν:

• αφενός μεν η κατάληψη του ευρύτερου πανεπιστημιακού χώρου του ΑΠΘ από τις άγνωστης προέλευσης πολυπληθείς ομάδες με τις ασαφείς διακηρύξεις και τους σαφείς τρόπους αυθαιρεσίας και παραβίασης του στοιχειώδους πανεπιστημιακού status, κάτι το οποίο μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει,

• αφετέρου παρατηρείται πλήρης απάθεια των αρμόδιων και υπεύθυνων Αρχών, που παρακολουθούν εξ αποστάσεως αυτό που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης -μόνος από όλους τους άλλους σιωπηλούς φορείς- χαρακτήρισε ως άκρως επιβλαβές για την πόλη της Θεσσαλονίκης, για το πανεπιστήμιο και για το κύρος του ελληνικού κράτους» καταλήγει η δήλωση του κ. Ζαπράνη.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news