facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τις θερμές ευχές μας σε όλους και όλες. 

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! 

Το άγιο Φως ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Επαναλειτούργησε ο Μητροπολιτικός Ναός των Αθηνών

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος χοροστάτησε στην Ευχαριστήριο Δέηση και τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, επί τη επαναλειτουργία του Μητροπολιτικού Καθεδρικού Ναού της πόλης των Αθηνών.

Ο Μητροπολιτικός Ναός, ανακαινισμένος, επτά χρόνια μετά, λειτούργησε με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τη παρουσία Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπροσώπων Εκκλησιών, κληρικών και αρχών του τόπου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πατήρ Θωμάς Συνοδινός, προϊστάμενος του ναού, ο οποίος μίλησε με κάθε λεπτομέρεια για το κομψό δημιούργημα των Αθηνών.


Επιπλέον, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον καθέναν ξεχωριστά και ονομαστικά προς όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλαν ώστε να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπέγραψαν στον κώδικα του Καθεδρικού Ναού, ενώ ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας δώρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πένα της υπογραφής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news