facebook-twiter

Ηλεκτρονικος συμβουλος ψηφου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ειδήσεις <--> Προκηρύχθηκαν νέες μόνιμες θέσεις γιατρών για το Νοσοκομείο της Σάμου αλλά και της Ικαρίας  <--> Πόρος: Συνελήφθη ένας 15χρονος που πέταγε κροτίδες στα πόδια 85χρονης  <--> Καιρός αύριο: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι ακόμα και στην Αττική – Αναλυτική πρόγνωση  <--> Φιντάν για ελληνικό Θαλάσσιο Σχεδιασμό: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα σε Κύπρο, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο  <--> Ελεύθεροι οι δύο Ρομά στη Φθιώτιδα που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν με καραμπίνα δύο νεαρά άτομα  <--> Ασανσέρ: Tι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες πολυκατοικιών μέχρι τις 30 Ιουνίου – Έρχονται βαριά πρόστιμα  <--> Συμβόλαιο θανάτου εκτελέστηκε στο Χαλάνδρι, ποιο είναι το θύμα  <--> Συνελήφθη 55χρονος οδηγός που έτρεχε με 212 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή Υμηττού – Στο όχημα βρισκόντουσαν και δύο ανήλικοι  <--> Η Βόρεια Μακεδονία προκαλεί ξανά: «Το μακεδονικό ζήτημα δεν έχει κλείσει» δήλωσε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι  <--> Απίστευτο: Ετοιμάζουν beach bar σε περιοχή Natura στα Χανιά    ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΝΑΖΙ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Το μόνο που χρειάζεται ένας χάκερ για να "εισβάλει" στο κινητό σας είναι απλά ο αριθμός του τηλεφώνου

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι δεν έχει σημασία πόσες προφυλάξεις ασφαλείας μπορεί κάποιος να πάρει προκειμένου να προφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του κινητού του, αφού ένας χάκερ το μόνο που χρειάζεται για να εντοπίσει τη θέση του χρήστη ή να υποκλέψει τις τηλεφωνικές του συνομιλίες είναι μόνο ο αριθμός του κινητού του τηλεφώνου.

Η δυνατότητα αυτή είχε αποδειχτεί για πρώτη φορά το 2014 από τον Γερμανό ερευνητή ασφαλείας Κάρστεν Νολ κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου χάκινγκ που είχε πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο.

Η «επίθεση» αυτή χρησιμοποιεί την υπηρεσία ανταλλαγής δικτύου, που ονομάζεται Σύστημα Σηματοδοσίας No.7 (Signaling System No.7 - SS7), το οποίο ενεργεί ως μεσολαβητής μεταξύ των δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Όταν πραγματοποιούνται κλήσεις ή ανταλλαγή μηνυμάτων κειμένου ανάμεσα στα δίκτυα, το SS7 διαχειρίζεται λεπτομέρειες όπως τη μετάφραση του αριθμού, τη μεταφορά των SMS και άλλες λειτουργίες που συνδέουν ένα δίκτυο με ένα άλλο.

Αποκτώντας παράνομα πρόσβαση στο σύστημα SS7, ο χάκερ μπορεί να εντοπίσει την τοποθεσία κάποιου χρήστη, την οποία εκπέμπει το κινητό του, να διαβάσει τα εισερχόμενα και εξερχόμενα μηνύματά του, να ακούσει ή ακόμα και να καταγράψει τις τηλεφωνικές συνομιλίες που πραγματοποιούνται μέσω της συσκευής. Όλη αυτή η διαδικασία είναι εφικτή απλά γνωρίζοντας τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του «θύματος».

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, το μεγαλύτερο ζήτημα για τους καταναλωτές έγκειται στο γεγονός ότι μπορούν να κάνουν πολύ λίγα πράγματα για να προστατεύσουν το προσωπικό τους απόρρητο ενάντια σε αυτού του είδους τη παρακολούθηση. Όπως δήλωσε ο Νολ το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι εάν αντιληφθούν ότι δέχονται «επίθεση» να κλείσουν το κινητό τους τηλέφωνο -τη στιγμή που συμβαίνει η επίθεση- άσχετα εάν χρησιμοποιούν τη συσκευή τους ή όχι.

Όπως αναφέρει η Guardian, το γεγονός ότι οι χάκερς μπορούν να εισβάλουν στο σύστημα SS7 είναι αποδεδειγμένο, ωστόσο πιστεύεται ότι και οι υπηρεσίες ασφαλείας, όπως η αμερικανική NSA (National Security Agency), χρησιμοποιούν επίσης το ίδιο σύστημα με σκοπό να εντοπίσουν και να παρακολουθήσουν χρήστες οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/huffingtonpost


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news