facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Δείτε το φυλλάδιο που αποτρέπει τους πρόσφυγες από το να εγκαταλείψουν τον Πειραιά

Στο έλεος κάποιων επιτήδειων «μπλοκάρουν» οι προσπάθειες των Αρχών να πείσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να εγκαταλείψουν το λιμάνι του Πειραιά και να επιβιβαστούν σε πούλμαν που θα τους μεταφέρουν σε ασφαλείς δομές.

Όπως έγραφε και χθες το protothema.gr άτομα που φέρονται ως μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) προτρέπουν πρόσφυγες και μετανάστες να μην επιβιβαστούν στα λεωφορεία και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες τα πούλμαν να φεύγουν άδεια και η κατάσταση στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας να παραμένει τραγική.

Όπως φαίνεται και σε φυλλάδιο, γραμμένο στα αγγλικά, που μοίρασαν σήμερα μέλη ανύπαρκτης ΜΚΟ προς τους ανθρώπους αυτούς, ενώ οι κρατικές υπηρεσίες τους διαβεβαιώνουν για την ασφάλειά τους, εκείνοι τους «ξεσηκώνουν», υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως υπάρχει κίνδυνος η αίτησή τους για άσυλο να οδηγήσει στην φυλάκιση και στην απέλαση!

Χαρακτηριστική της αυθαιρεσίας μέλη ΜΚΟ, η χθεσινή δήλωση του οδηγού ενός εκ των τριών λεωφορείων που βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας στην πύλη Ε2. «Ερχόμαστε κάθε μέρα εδώ, καθόμαστε 8-9 ώρες και προσπαθούμε να φορτώσουμε. Προσπαθούν από το λιμάνι να οργανωθούν και υπάρχουν καποιοι από τις ΜΚΟ που τους κοροϊδεύουν. Έχουν κάποιες λίστες που καταγράφουν τα ονόματά τους και τους λένε μη φύγετε από εδώ, μην πάτε στα hotspots», τόνισε.

Προβλήματα από τη δράση ΜΚΟ στο λιμάνι του Πειραιά ουσιαστικά παραδέχτηκε τη Δευτέρα και ο γγ του υπουργείου Ναυτιλίας, Γιάννης Ταφίλης, ο οποίος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, τόνισε πως «αυτό που έχει διαπιστωθεί είναι πως παράλληλα με το επίσημο ρεύμα πληροφόρησης που έχει ενεργοποιήσει η κρατική μηχανή υπάρχει κι ένα ρεύμα παραπληροφόρησης».

Όπως εξήγησε «μπορεί να ακούγονται πράγματα μέχρι και ότι εκεί που σας πάνε είναι φυλακές, πράγματα που δεν ισχύουν φυσικά». Μάλιστα, στην ερώτηση του protothema.gr εάν θα υπάρξει έλεγχος των ΜΚΟ, μέλη των οποίων ακόμη και σε άνδρες του λιμενικού είπαν «φύγετε, εμείς κάνουμε κουμάντο εδώ», ο κ. Ταφίλης σχολίασε τα εξής: «Εάν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα σε λίγες ημέρες δε θα υπάρχει πλέον η δομή, δε θα υπάρχει κόσμος κι όποτε η δραστηριότητα αυτή δε θα υπάρξει».

Δείτε παρακάτω το φυλλάδιο γραμμένο στα αγγλικά


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news