facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Μετά τις Βρυξέλλες η Κομισιόν θέλει κοινή υπηρεσία πληροφοριών

Έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες η Κομισιόν θέλει να αποκτήσει κοινή υπηρεσία πληροφοριών, προκειμένου να μην επαναληφθούν ανάλογα «χτυπήματα» στην Ευρώπη και να χαθούν άδικα και άλλες αθώες ψυχές.

Αύριο, στις 4 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί έκτακτο συμβούλιο της ΕΕ σε επίπεδο υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης και σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προτείνει στο συμβούλιο την βελτίωση της συνεργασίας ανάμεσα στις κεντρικές υπηρεσίες πληροφοριών των κρατών μελών με σκοπό να δημιουργηθεί στο μέλλον μια κοινή ευρωπαϊκή υπηρεσία πληροφοριών.

Ενδεικτικές ήταν, πάντως οι δηλώσεις που έκαναν νωρίτερα την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εμάνουελ Βαλς.

«Η Ευρώπη εκτός από την Ενεργειακή, την Τελωνειακή και την Οικονομική Ένωση χρειάζεται και μια Ένωση Ασφάλειας», υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ, ενώ ο Γάλλος πρωθυπουργός συμμετείχε την Τετάρτη και στο σημερινό Κολλέγιο των Επιτρόπων, έθεσε τα κοινά ζητήματα ασφαλείας και όπως τόνισε, προτεραιότητα είναι η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών-μελών.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να βελτιώσουμε τη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών και να εγγυηθούμε την ασφάλεια στους λαούς μας», σημείωσε ο Βαλς ενώ πρόσθεσε πως στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας ιδιαίτερη σημασία παίρνουν η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, η καταπολέμηση της εμπορίας όπλων, το PNR και η ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και συνοριοφυλακή. Οι δύο άντρες συμφώνησαν πως το πακέτο μέτρων που έχει προτείνει η Επιτροπή για την ασφάλεια και περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news