facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Αιματοκύλισμα της Αλ Κάιντα στην Ακτή Ελεφαντοστού

Δεκατέσσερις πολίτες και δυο στρατιώτες σκοτώθηκαν στο θέρετρο Γκραν Μπασάμ της Ακτής του Ελεφαντοστού όταν τζιχαντιστές άνοιξαν πυρ κατά των τουριστών στην παραλία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Αλασάν Ουατάρα.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση την ευθύνη ανέλαβε η Αλ Κάιντα στο Iσλαμικό Μάγρεμπ (AQMI), σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.
«Εξι ένοπλοι επέδραμαν στην παραλία του Μπασάμ σήμερα το απόγευμα...Δυστυχώς, έχουμε 14 πολίτες και δύο στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων νεκρούς. Οι έξι δράστες σκοτώθηκαν επίσης», είπε ο πρόεδρος της χώρας.
Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα ενόπλων βαριά οπλισμένη και φορώντας κουκούλες άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των θαμώνων του ξενοδοχείου L'Etoile du sud… στο παραθαλάσσιο θέρετρο Γκραν Μπασάμ στην Ακτή Ελεφαντοστού, όπου συχνάζουν υπήκοοι χωρών της Δύσης.
«Τρία ξενοδοχεία δέχθηκαν επίθεση από ενόπλους» στην τουριστική αυτή περιοχή...«Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας επενέβησαν αμέσως και κατόρθωσαν να εξουδετερώσουν έξι τρομοκράτες», αναφερόταν σε ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών.
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, οι δράστης κατά τη διάρκεια της επίθεσης φώναζαν «ο Θεός είναι μεγάλος» και πυροβολούσαν αδιακρίτως ενώ άλλοτε κρατούσαν ομήρους τους οποίους απελευθέρωναν αν τους απάγγελναν αποσπάσματα από το Κοράνι.
ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news