facebook-twiter

Ηλεκτρονικος συμβουλος ψηφου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ειδήσεις <--> Αθήνα: Οδηγούσε ταξί με πλαστά έγγραφα και χωρίς δίπλωμα – Χειροπέδες σε 55χρονο  <--> Ανακοινώθηκε η παράταση έως τις 15 Ιουνίου για τις δηλώσεις καθαρισμού οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων  <--> Πάτρα: Εξωση διά της ΔΕΥΑΠ – Οικογένεια με τρία παιδιά εγκατέλειψε την κατοικία της μετά την αφαίρεση του υδρόμετρου  <--> Προσοχή: Νέος εικονικός διαγωνισμός σε βάρος πολύ γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ – Το email της απάτης  <--> Ο Ζελένσκι απαντά στον Τραμπ: Η Κριμαία ανήκει στην Ουκρανία – Αμετάβλητη η θέση μας  <--> Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Τούρκοι επιστήμονες διαφωνούν μεταξύ τους για το αν τα 6,2 Ρίχτερ είναι «προάγγελος» μεγαλύτερης δόνησης  <--> Η απάντηση του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» για το περιστατικό με την ασθενή που πήρε φωτιά στο χειρουργείο  <--> Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα  <--> Κως: Ραντεβού με τα…απορριμματοφόρα θα δίνουν οι πολίτες  <--> Ψυχολόγος δημόσιας δομής προφυλακίστηκε μετά από καταγγελία για βιασμό παιδιού με σύνδρομο Down    ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΝΑΖΙ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ: Αν κάποιος δεν χειρίστηκε καλά το προσφυγικό αυτή δεν ήταν η Ελλάδα, αλλά η Ευρώπη

«Αν κάποιος δεν χειρίστηκε καλά το Προσφυγικό, αυτή είναι η Ευρώπη, όχι η Ελλάδα», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Μελίσσα Φλέμινγκ, «δεδομένου πως, αφενός η Ελλάδα βιώνει μια τεράστια οικονομική κρίση και αφετέρου έχει ένα πολύ νέο σύστημα ασύλου, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί πριν λίγα χρόνια. Οι καθημερινές αφίξεις των 3.500 ανθρώπων, θα “γονάτιζαν” οποιαδήποτε χώρα» ανέφερε.

Η Μελίσσα Φλέμινγκ, κατά την επίσκεψή της στο Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα, επισήμανε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι, ότι δεν υπάρχει μια ενιαία πολιτική ασύλου από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Αν υπήρχε περισσότερη ομοφωνία, σημείωσε, το πρόγραμμα μετεγκατάστασης των προσφύγων θα λειτουργούσε καλύτερα και με όχι τόσο αργούς ρυθμούς, οι οικογένειες θα επανενώνονταν, οι πρόσφυγες θα είχαν καλύτερη πληροφόρηση για το πού να πάνε κ.λπ.

Βεβαίως τα κύρια μέτρα πρέπει να ληφθούν πριν οι άνθρωποι αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στην Ευρώπη και αφορούν τις χώρες όπου βρίσκονται ήδη οι περισσότεροι πρόσφυγες, όπως η Τουρκία, η Ιορδανία και ο Λίβανος.

«Το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων που φιλοξενούνται στις γειτονικές χώρες της Συρίας, προτιμούν να μείνουν εκεί, αν τα παιδιά τους μπορούν να πάνε σχολείο, οι ίδιοι να βρουν δουλειά, να μπορούν να ζουν κάπου αξιοπρεπώς. Φεύγουν γιατί οι συνθήκες διαβίωσης εκεί είναι πολύ άσχημες. Τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να στηρίξουν αυτές τις χώρες…».

Όπως και να έχει, το Προσφυγικό αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την ενότητα της Ευρώπης και την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, ανέφερε η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας.

Το κάθε κράτος, έχει σαφώς το δικαίωμα να υπερασπίζεται τα σύνορά του, όπως και κάθε άνθρωπος που διώκεται στη χώρα του ή φεύγει από εμπόλεμη ζώνη, έχει το δικαίωμα να φτάσει σε οποιαδήποτε χώρα και να ζητήσει άσυλο. Το υπαγορεύουν οι διεθνείς συνθήκες, πρόσθεσε η κ. Φλέμινγκ.

«Χρόνια τώρα φωνάζουμε για τους πρόσφυγες, έπρεπε να φτάσει το Προσφυγικό στις πλούσιες χώρες για να αρχίσει ο κόσμος να ασχολείται» σχολίασε στη συνέχεια η κ. Φλέμινγκ. «Υπάρχει τώρα μια ευκαιρία να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Μένει να δούμε αν θα την αξιοποιήσουμε», υπογράμμισε.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news