facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Νεφελούδης: Λύση στο ασφαλιστικό για να είναι εφικτή η καταβολή των συντάξεων σε έναν χρόνο

Τον κώδωνα του κινδύνου για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις έκρουσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.

«Αν δεν λύσουμε το Ασφαλιστικό, δεν θα μπορούμε σε έναν χρόνο να δώσουμε συντάξεις» προειδοποίησε ο γ.γ. του Υπουργείου Εργασίας μιλώντας στο MEGA.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές, ωστόσο διευκρίνισε ότι «δεν καθορίζει τη βιωσιμότητα ως προς τις κύριες συντάξεις, αλλά αφορά τη διαδικασία σταθεροποίησης του συστήματος εις το διηνεκές».

Ανέφερε ότι «βασικό σκαλοπάτι» του νέου ασφαλιστικού θα είναι η εθνική σύνταξη και επισήμανε ότι αν ίσχυε από σήμερα, θα ήταν της τάξεως των 384 ευρώ μηνιαίως.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Νεφελούδης, το ύψος της καθορίζεται από το 60% του εισοδήματος φτώχειας και αφορά όσους έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια εργασιακού βίου.

Το δεύτερο κομμάτι θα είναι η αναλογική σύνταξη «κι εκεί γίνεται η διαδικασία αναπλήρωσης». «Εμείς θα προσπαθήσουμε για ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης» σημείωσε.

Τέλος, ο γ.γ. του Υπουργείου Εργασίας επανέλαβε ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις αλλά και ότι δεν θα συγχωνευθούν κύριες και επικουρικές.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news