facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Πέθανε ο Μάκης Ψωμιάδης

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Τρίτης ο Μάκης Ψωμιάδης.

Ο πρώην παράγοντας του ποδοσφαίρου και μπλεγμένος στην υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα από πνευμονικό οίδημα!

Στις τρεις τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο Μάκης Ψωμιάδης πέθανε στα χέρια του γιου του, του Σταύρου που ήταν κοντά του, σύμφωνα με το gazzetta.gr, καθώς οι γιατροί στο νοσοκομείο Ελπίς απλά διαπίστωσαν το θάνατό του.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο από το νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Ο Μάκης Ψωμιάδης ήταν 60 ετών και στα τέλη του Αυγούστου είχε αποφυλακιστεί μετά από 4 χρόνια και 2 μήνες κράτησης. Ο άλλοτε ισχυρός άνθρωπος του Ελληνικού ποδοσφαίρου, είχε καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2014 από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε δεκαετή φυλάκιση, καθώς τον έκριναν ένοχο για υπεξαίρεση 21,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ, κατά την διάρκεια της προεδρίας του, την περίοδο 2001 με 2003.

Παράλληλα, το όνομά του ενεπλάκη και στην υπόθεση των στημένων του 2011, κάτι που οδήγησε στην σύλληψή του στα Σκόπια, όπου και είχε διαφύγει. Για την υπόθεση αυτή καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια και 35.000 ευρώ πρόστιμο με αναστολή.

Γεννημένος στις 13 Δεκεμβρίου του 1955 στην Καβάλα, από πατέρα παπά, έζησε φτωχικά τα παιδικά του χρόνια. Tο 1988 γίνεται πρόεδρος της Eρασιτεχνικής AEK και ξοδεύει πάρα πολλά χρήματα, κάνοντας ιδιαίτερα δαπανηρές μεταγραφές για την εποχή, για να ενισχύσει την ομάδα μπάσκετ. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα με τις ΠΑΕ ΑΕΚ, Εθνικό, Ακράτητο και Καβάλα.

Οι δικαστικές περιπέτειες του Ψωμιάδη

Άρχισε να γίνεται γνωστός όταν, μετά την πτώση της χούντας, βασανισθέντες κατέθεσαν στη δίκη των χουντικών στον Κορυδαλλό φοβερά πράγματα γι’ αυτόν. Δεκατρία χρόνια μετά, η «Ελευθεροτυπία» θα γράψει ότι «ο Mάκης Ψωμιάδης δεν ήταν ο καλόγερος της Nομικής και του Πολυτεχνείου, αλλά ένας ξάδελφός του, ο Πολύκαρπος Ψωμιάδης».

Το 1987 εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του από την Ιντερπόλ. Όπως είχε αποκαλύψει ο «Pιζοσπάστης», ο ανακριτής της Γενεύης, Barley Capole, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης στις 6.9.1987 για «απάτη και πλαστογραφία τίτλων». Κατηγορήθηκε τότε συνολικά για έξι εγκλήματα και φυσικά δεν μπήκε ποτέ φυλακή.

Το Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον τιμώρησε ερήμην με φυλάκιση 2 ετών για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και πλαστογραφία μετά χρήσεως. Για τον ίδιο λόγο καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 22 μηνών η σύζυγός του, Ελένη Σταμέλου. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «τη μήνυση εναντίον του ζεύγους είχε υποβάλει στις 10.2.1984 η Γεωργία Bένδρα, η οποία είχε συστήσει μαζί τους εταιρεία με αντικείμενο την εμπορία τουριστικών ειδών και χρυσών κοσμημάτων στην Πλάκα». Ο Ψωμιάδης στη συνέχεια αποφάσισε να ασχοληθεί με τη νυχτερινή διασκέδαση των Αθηναίων. Αρκετά νυχτερινά μαγαζιά φαίνεται να είναι στην κατοχή του, με πιο ονομαστό το «Μαρακές» στην οδό Αμερικής.

Τον Οκτώβριο του 2002, κατηγορείται και πάλι από τον Λαλιώτη, αυτή τη φορά με την κατηγορία της πλαστογραφίας μετά χρήσεως σε βάρος του Δημοσίου. Εκείνη τη χρονιά ήταν πρόεδρος της ΠAE AEK! Καταδικάζεται και πάλι σε κάθειρξη 12 ετών. Αλλά ο Mάκης δεν πήγε ούτε τότε φυλακή την Eλλάδα! Επικαλούμενος προβλήματα υγείας, νοσηλεύεται για λίγες ημέρες φρουρούμενος στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Το 2004 κατηγορεί τον Ντέμη Νικολαΐδη ότι δεν κάνει καλή ζωή και για να το αποδείξει εισβάλλει αργά το βράδυ στο σπίτι του. Γίνεται χαμός, έρχεται η αστυνομία και ο Nτέμης τον μηνύει. Τα χειρότερα όμως έρχονται όταν ο Nτέμης γίνεται πρόεδρος της ΠAE και ψάχνει σχολαστικά τα βιβλία και βγάζει «λαβράκι»: 11 εκατομμύρια ευρώ ήταν περασμένα στα βιβλία για έργα στους Θρακομακεδόνες που δεν έγιναν ποτέ! Τελικά καταδικάστηκε με τέσσερα χρόνια και σε συνδυασμό με την εμπλοκή του στο Koriopolis θα οδηγηθεί στη φυλακή τον Σεπτέμβριο του 2011!

Είχε αφεθεί, όμως, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω διαφωνίας εισαγγελέα και ανακριτή για το αν θα έπρεπε να προφυλακιστεί. Τελικά συνελήφθη στις 11 Νοεμβρίου του ίδιου έτους σε κεντρική καφετέρια των Σκοπίων. Στις 30 Απριλίου του 2012 εκδόθηκε στην Ελλάδα και από τότε ήταν φυλακή ως τον περασμένο Αύγουστο. Ο ίδιος πάντα δήλωνε αθώος...

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news