facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Συνεχίζει την επέλασή της η γρίπη: 77 ασθενείς σήμερα σε ΜΕΘ

Συνεχίζει την επέλασή της η γρίπη, καταρρίπτοντας καθημερινά τα «αρνητικά» ρεκόρ των προηγούμενων ημερών στις εισαγωγές σοβαρών κρουσμάτων στις Εντατικές και στα θανατηφόρα περιστατικά.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 77 άνθρωποι νοσηλεύονται σήμερα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Από την αρχή του έτους 141 ασθενείς με γρίπη τύπου Α(Η1Ν1) έχουν χρειαστεί να νοσηλευτούν σε Μονάδες. Μάλιστα, μεταξύ των βαριά νοσηλευόμενων περιλαμβάνονται ένας νοσηλευτής κι ένας γιατρός δημόσιων νοσοκομείων, γεγονός που μαρτυρά το σαρωτικό πέρασμα της γρίπης και στους επαγγελματίες υγείας αλλά και που αποδεικνύει κατά τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στο προσωπικό της υγείας.

Το τελευταίο 24ωρο άλλοι 4 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των βαριών επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους με γρίπη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 26.

Εξ' αυτών τουλάχιστον 4 έχουν καταλήξει εκτός ΜΕΘ, χωρίς βεβαίως να μπορεί να αποσαφηνιστεί εάν θα ήταν διαφορετική η έκβαση της υγείας τους εάν είχαν εισαχθεί σε Εντατική.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news