facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Τσίπρα επέβαλε τα capital controls για να προστατέψει τις τράπεζες

Μόλις 5 ημέρες πριν τις εκλογές, στο κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος που έδωσε στην δημοσιότητα η Κουμουνδούρου γίνεται η διάψευση όσων περί του αντιθέτου ισχυρίστηκαν πλειστάκις κατά το προηγούμενο διάστημα, τόσο ο πρώην πρωθυπουργός όσο και στελέχη του κόμματός του: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι ήταν η κυβέρνηση Τσίπρα που επέβαλε τα capital controls και μάλιστα ως το "επιβεβλημένο μέτρο" για να προστατευθούν οι τράπεζες. Μέτρο το οποίο ενέπιπτε δε στην «άμυνα με κάθε δυνατό τρόπο» της απελθούσας κυβέρνησης Τσίπρα έναντι των δανειστών στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης.

Ειδικότερα, στην σελίδα 5 του σχεδίου Προγράμματος του κόμματος αναφέρεται:

«Παρά τις μικρές δυνάμεις μας προσπαθήσαμε να αμυνθούμε με κάθε δυνατό τρόπο απέναντι στις συγκεκριμένες πιέσεις και να δώσουμε δείγματα γραφής ενός νέου πολιτικού ήθους και μιας νέας κοινωνικής προοπτικής τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Σε ότι αφορά συγκεκριμένα τη διαπραγμάτευση, παρά τις ολιγωρίες και τις πιθανές τακτικές αστοχίες, κάναμε όλα όσα ήταν δυνατά για να ανταπεξέλθουμε στην χρηματοπιστωτική ασφυξία (καθυστέρηση πληρωμών στο ΔΝΤ, άρνηση να παρατείνουμε την προηγούμενη δανειακή σύμβαση, επιβεβλημένους ελέγχους κεφαλαίων ώστε να προστατέψουμε το τραπεζικό σύστημα από το χρηματοδοτικό εκβιασμό της ΕΚΤ) αλλά και όλα όσα ήταν επιβεβλημένα για να στείλουμε το πολιτικό μήνυμα στην Ευρώπη ότι το πρόγραμμα εσωτερικής υποτίμησης έχει αποτύχει και δεν έχει τη λαϊκή στήριξη».

Εξάλλου όπως προκύπτει από το σχετικό σημείο των «Προγραμματικών δεσμεύσεων» του ΣΥΡΙΖΑ στη σελίδα 53 οι κεφαλαιακοί έλεγχοι θα... συνεχιστούν καταρχήν και επί νέας κυβέρνησης Τσίπρα:

«Συνεχείς παρεμβάσεις και βελτιώσεις στους όρους των κεφαλαιακών ελέγχων, διαδικασία που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται, κυρίως προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής διευκόλυνσης των συναλλαγών των επιχειρήσεων» είναι η δέσμευση του κόμματος...

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news