facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΣΟΚ: Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών έδωσε εντολή για τις οροθετικές

Απάντηση στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη έδωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικές με το θέμα που άνοιξε ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή εκείνος είχε συναποφασίσει τη δημοσίευση των φωτογραφιών των οροθετικών γυναικών. Ο Μάρκος Μπόλαρης υποστήριξε πως η απόφαση της δημοσίευσης ήταν του Ανδρέα Λοβέρδου.

Από το ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν πως σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων η απόφαση δεν ήταν του κ. Λοβέρδου, αλλά τις Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Από το ΠΑΣΟΚ σχολιάζουν: «Η απόφαση δημοσίευσης δεν ήταν του τότε υπουργού Υγείας, αλλά αποκλειστικά και μόνο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Ο κ. Μπόλαρης, ως μέλος της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ -ΝΔ- ΛΑΟΣ, αλλά και όλοι όσοι παίρνουν το λόγο επί του θέματος, οφείλουν να γνωρίζουν αυτό το οποίο διευκρινίστηκε από την ίδια την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων στη Βουλή των Ελλήνων».

Στην έκθεση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, επισημαίνεται:

«Την 28η Απριλίου 2012, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών με την υπ' αριθμό 22/2012 Διάταξη του παρήγγειλε κατ' εφαρμογή της Διάταξης του άρθρου 2, της Ποινικής Δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος των (....) για βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και λοιπών αδικημάτων, την οποία και συνόδευσε με φωτογραφίες και τα λοιπά τους προσδιοριστικά στοιχεία των ταυτοτήτων τους».

(...) Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων , με την απόφαση 128/12, κατέληξε στα εξής: Α) Η δημοσιοποίηση των Ποινικών Διώξεων και των λοιπών προσδιοριστικών της ταυτότητας του κατηγορούμενου στοιχείων, ρυθμίζεται αποκλειστικά από τη Διάταξη, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται για συγκεκριμένα αδικήματα η δημοσίευση των φωτογραφιών, μόνο μετά από Διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Εφετών και αποσκοπεί στην προστασία του πληθυσμού. (...)

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news