facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Αντίθετη η Ρένα Δούρου με τη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό

Την αντίθεση της περιφερειακής αρχής στη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό εξέφρασε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, απαντώντας σε τοποθέτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή, τρεις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Όπως δηλώνει η περιφερειάρχης, έχει επανειλημμένα εκφράσει την αντίθεσή της στις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου, όπως π.χ. στις 2 Απριλίου όπου επεσήμανε ότι «είναι δεδομένη» η αντίθεση της περιφερειακής αρχής στη δημιουργία ΧΥΤΑ.

Τονίζει, μάλιστα, ότι «αποτελεί προγραμματική μας δέσμευση και αφορά σε ένα πρόβλημα που κληρονομήθηκε». Στάθηκε, επίσης, σε δύο αποφάσεις του ΣτΕ.

Η κ. Δούρου, σημειώνει ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς στις 16 Απριλίου 2015 η περιφέρεια εκλήθη και παρουσίασε δημόσια στις Βρυξέλλες την πρόοδο των ενεργειών της και τον τρόπο αντιμετώπισης της διαχείρισης των απορριμμάτων, απαντώντας μεταξύ άλλων και για το θέμα του Γραμματικού.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Χουντής υποστήριξε, ότι η περίπτωση του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό αποτελεί συνέχεια της διαπλοκής που εκφραζόταν με τη σύμπραξη δημοσίου και εργολαβικών συμφερόντων και ότι η συνέχιση της κατασκευής του στην οποία ήταν αντίθετη αρχικά και η Ρένα Δούρου, αποτελεί περιβαλλοντικό έγκλημα και γίνεται κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news