facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Παραβάσεις σε πάνω από 900 επιχειρήσεις βρήκε σε μια βδομάδα το ΥΠΟΙΚ

Παραβάσεις σε 931 επιχειρήσεις διαπίστωσαν οι έλεγχοι του υπουργείου Οικονομικών σε τουριστικές περιοχές την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Συνολικά ελέγχθηκαν 5.286 επιχειρήσεις, και τα ευρήματα παραβάσεων αφορούν κυρίως τη μη έκδοση αποδείξεων. Το ποσοστό παραβατικότητας ήταν 17,75%.

Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν πέντε αδήλωτες ταμειακές μηχανές, ενώ διαπιστώθηκαν παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας, όπως η μη δήλωση εργαζόμενων καθώς και η παραβίαση ωρών και ημερών εργασίας.

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, διεξήχθησαν 28.191 έλεγχοι σε 27.392 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις 5.367 (ποσοστό παραβατικότητας 19%).

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΔΟΥ και Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων- ΥΕΔΔΕ) την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποίησε 4.000 ελέγχους σε 3.960 επιχειρήσεις, από τις οποίες σε 533 εντοπίστηκαν φορολογικές παραβάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, από τις ΔΟΥ της χώρας πραγματοποιήθηκαν 3.661 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι σε ισάριθμες επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις 447. Στους ελέγχους αυτούς συμμετείχαν 938 υπάλληλοι.

Οι 3.661 έλεγχοι αυτής της εβδομάδας κάλυψαν κατά 58% επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης και κατά 28% εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ το 93% αφορούσαν την μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση στοιχείων.

Από την ΥΕΔΔΕ πραγματοποιήθηκαν 339 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι σε ισάριθμες επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν σε 86 επιχειρήσεις συνολικά 291 παραβάσεις.
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όλης της επικράτειας και ο μεγαλύτερος όγκος των διαπιστωμένων παραβάσεων αφορά σε μη έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Οι επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν ανήκαν κατά 52,15% στον κλάδο της εστίασης, κατά 26,32% στον εμπορικό κλάδο και οι υπόλοιπες στον κλάδο αναψυχής, στον κλάδο παροχής υπηρεσιών, σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε λοιπούς κλάδους οικονομικής δραστηριότητας.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news