facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χρόνια Πολλά σε όλους από το ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΝΑΖΙ

Ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, υγεία και αισιοδοξία! Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και κάθε δυνατή ευτυχία για το νέο έτος!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Παράθυρο να παρθεί πίσω το δημοψήφισμα άνοιξε ο Δραγασάκης

«Η χώρα έχει χρηματοδοτικές ανάγκες για να πληρώνει τα παλιά χρέη. Εδώ που είμαστε χρειαζόμαστε μια πιο συγκεκριμένη λύση. Γι' αυτό υποβάλλαμε ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα, για δύο έτη, ώστε να μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές και να δούμε ανάπτυξη συντομότερα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβπέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Αυτή η κυβέρνηση παρέλαβε ένα πρόγραμμα περατωμένο, από το περσινό καλοκαίρι, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στη δημόσια τηλεόραση και πρόσθεσε πως πρέπει να βρεθεί μία λύση ανάμεσα στην Αθήνα και τους θεσμούς αλλά όχι στη βάση της υποταγής, ούτε σε μία τυφλή ρήξη.

«Μιλάμε για ένα πρόγραμμα το οποίο έχει αποτύχει. Το πρόγραμμα σήμερα έληξε τυπικά, ωστόσο είχε τελματωθεί από πέρσι το καλοκαίρι» είπε ο κ. Δραγασάκης και πρόσθεσε: Είμαστε στο έκτο έτος λιτότητας και ύφεσης, δεν μπορούμε να μιλάμε για μείωση μισθών και συντάξεων ως μέσα εξόδου από την κρίση».

Όσον αφορά στο αποψινό Eurogroup, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε πως «έγινε μια πρώτη συζήτηση, η οποία θα συνεχιστεί αύριο, ώστε να αποσαφηνιστεί το κλίμα και τα μέτρα της συμφωνίας».

«Θέλουμε συμφωνία, αλλά μία συμφωνία βιώσιμη και γι' αυτούς και για εμάς. Να πετύχουμε μια συμφωνία που θα εκπληρώνει κάποια κριτήρια» υπογράμμισε ο Γιάννης Δραγασάκης, ενώ σχετικά με το δημοψήφισμα σημείωσε πως υπάρχει η πιθανότητα να μην διεξαχθεί τελικά, αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης. «Το δημοψήφισμα προκηρύχθηκε για να επιτευχθεί συμφωνία με συγκεκριμένα κριτήρια» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, διευκρίνισε πως υπάρχει θέμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση, ενώ δεν δίστασε, χωρίς να κατονομάσει, να κάνει λόγο για διάφορες δυνάμεις του εξωτερικού «που θέλουν να βγούμε από το ευρώ, καθώς φαντάζονται μια πιο συγκεντρωτική και αυταρχική Ευρώπη, υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν διπλό νόμισμα με μνημόνιο, άλλες δυνάμεις θέλουν -ενδεχομένως- μια χρεοκοπία της Ελλάδας εντός του ευρώ» κατέληξε.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news