facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ντάισελμπλουμ: Πιο κοντά στη συμφωνία

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις γύρω από την χρηματοδότηση της Ελλάδας, έπειτα από συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Ο Ντάισελμπλουμ επισήμανε ότι υπάρχουν "πιο θετικές προοπτικές για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία απ'ότι τις τελευταίες εβδομάδες" σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Σαπέν, ο οποίος έκανε λόγο για "μια περίοδο που το πνεύμα είναι θετικό και από την μία και από την άλλη πλευρά".

Ωστόσο οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν ότι δεν αναμένεται συμφωνία κατά την προσεχή σύνοδο του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Ντάισελμπλουμ αρνήθηκε εξάλλου την ύπαρξη διαιρέσεων στους κόλπους του θεσμού αυτού. "Ο συντονισμός είναι πολύ ισχυρός, υπάρχουν επιλογές οι οποίες πρέπει να γίνουν ανάμεσα στη δημοσιονομική πολιτική, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και το χρέος", εξήγησε.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι το Νοέμβριο του 2012, το Eurogroup δήλωσε "έτοιμο να κάνει περισσότερα αν η ελληνική κυβέρνηση δεσμευόταν να υλοποιήσει πλήρως το πρόγραμμα (των μεταρρυθμίσεων) και ότι το ύψος του χρέους το καθιστούσε απαραίτητο".

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news