facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Μπλανσάρ (ΔΝΤ): Ανεπαρκείς οι ελληνικές προτάσεις

Ως ανεπαρκείς, προκειμένου να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα, χαρακτήρισε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ο επικεφαολής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Les Echos, μέρος της οποίας «μεταφέρει» το Reuters, ο κ. Μπλανσάρ υποστήριξε ότι το 2015 η Ελλάδα θα έπρεπε να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα 3%, αλλά πλέον αυτός ο στόχος δεν φαίνεται ρεαλιστικός.

Η υποβάθμιση αυτου του στόχου θα οδηγούσε σε νέες χρηματοδοτικές ανάγκες, για τις οποίες η Ελλάδα θα χρειαζόταν και πάλι την στήριξη των Ευρωπαίων. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πετύχει μόνο αν η Ελλάδα παρουσίαζε ένα συνεκτικό πρόγραμμα, σημείωσε ο ίδιος.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις δείχνουν ένα σημαντικό δημοσιονομικό έλλειμμα, χρειαζόμαστε αξιόπιστα μέτρα για να το μετατρέψουμε σε πλεόνασμα και να διατηρήσουμε το πλεόνασμα αυτό στο μέλλον» είπε ο κ. Μπλανσάρ.

Στην ερώτηση τι είδους αξιόπιστα μέτρα θα μπορούσε να λάβει η ελληνική κυβέρνηση για να πετύχει τον στόχο αυτό, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ απάντησε ότι «θα πρέπει να αναρωτηθούμε αρχικά από πού μπορούμε να κάνουμε οικονομία».

«Το προφανές είναι ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα είναι συχνά υπερβολικά γενναιόδωρο, ότι υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι» ενώ επίσης θα πρέπει «να εξεταστεί ποια διαρθρωτικά μέτρα απαιτούνται για να διασφαλιστεί μια βιώσιμη ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα», είπε.

«Αυτό απέχει πολύ από την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα» πρόσθεσε.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news