facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Σόιμπλε: Δεν ζήτησε το ΔΝΤ «κούρεμα» για να δώσει βοήθεια

To ΔΝΤ δεν δήλωσε ότι το ελληνικό χρέος χρειάζεται κούρεμα ώστε να μπει σε βιώσιμη τροχιά, ανέφερε ο Β. Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το Reuters, διαψεύδοντας με αυτόν τον τρόπο το δημοσίευμα των FT ότι το ΔΝΤ απαίτησε κούρεμα χρέους απειλώντας μάλιστα με αποχώρηση.

«Το ΔΝΤ δεν μας είπε ότι περαιτέρω κούρεμα είναι απαραίτητο προκειμένου να μπει η χώρα σε βιώσιμο μονοπάτι», υποστήριξε ο γερμανός υπουργός μιλώντας σε ανταποκριτές ξένου τύπου. «Ο Τόμσεν όμως είπε στη Ρίγα ότι ότι η πορεία μείωσης του χρέους έχει μεγαλύτερη πρόκληση μετά τη διακοπή των μεταρρυθμίσεων».

Πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα έχουν γίνει πιο εποικοδομητικές πρόσφατα. Τόνισε την ομόφωνη επιθυμία του Eurogroup να βοηθήσει τη χώρα, αλλά δήλωσε σκεπτικός για τον αν μπορεί να υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα.

Ο Γερμανός υπουργός σημείωσε ότι η ρευστότητα στην Αθήνα φαίνεται να σφίγγει, συμπληρώνοντας ότι όλα τα σενάρια είναι πιθανά.

Ερωτηθείς για το πρωτογενές πλεόνασμα απάντησε πως το ΔΝΤ κατέστησε σαφές ότι τα μεγέθη για την Ελλάδα χειροτερεύουν.

Επίσης διευκρίνισε πως ο Γερμανός πρόεδρος δεν συνηγόρησε υπέρ των γερμανικών επανορθώσεων, απλώς υπενθύμισε στους Γερμανούς πολίτες τις ευθύνες που συνδέονται με το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news