facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Bild: Προσφυγή στις κάλπες εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση

Απορρίπτουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

«Η λαϊκή νομιμοποίηση που τυγχάνει η πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί και την καλύτερη απάντηση σε αυτά τα σενάρια» τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι και συμπληρώνουν ότι «συνεχίζουμε απρόσκοπτα την αναζήτηση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης, τηρώντας τη λαϊκή εντολή, και αφήνουμε τους άλλους να απεργάζονται ό,τι σενάρια τους κάνουν να νιώθουν καλύτερα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, που επικαλείται δηλώσεις Έλληνα υπουργού, τον οποίο όμως δεν κατονομάζει, η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες.

Όπως τονίζει η εφημερίδα, σύμφωνα με αυτά που ανέφερε ο Έλληνας υπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 40% στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Με αυτό το προβάδισμα, σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, θα οδηγήσει την Ελλάδα σε εκλογές με σκοπό να κερδίσει την αυτοδυναμία του κόμματος του και να σχηματίσει νέα κυβέρνηση έτσι ώστε να ενισχύσει την διαπραγματευτική του θέση απέναντι στους δανειστές.

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε» φέρεται να είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι «εάν η ΕΕ μείνει σταθερή στις θέσεις της πρέπει να αντισταθούμε γιατί ο ελληνικός λαός μας στηρίζει».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εξοργιστεί με το σενάριο αυτό. Ωστόσο, το δημοσίευμα φιλοξενεί δήλωση του Γερμανού Αλεξάντερ Γκράφ, ενός από τους αντιπροέδρους του Ευρωκοινοβουλίου, ο οποίος αναφέρει ότι «εκλογές στην Ελλάδα θα αποτελέσουν ένα δημοψήφισμα για το Ευρώ και η σίγουρη επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε Grexit».

antenna

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news