facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Διαβουλεύσεις μόνο αν γίνουμε δεκτοί στην Αθήνα την Τετάρτη

«Καμία δόση στην Ελλάδα χωρίς μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup

«Οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν μόνον όταν οι άνθρωποί μας (σ.σ. οι εκπρόσωποι των τριών θεσμών) γίνουν ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα. Εάν όχι, η διαδικασία δεν θα ξεκινήσει» προειδοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μετέδωσε το δίκτυο Euronews από τις Βρυξέλλες.

«Είπα στον έλληνα υπουργό (σ.σ. Οικονομικών) ότι πρέπει να ξεκινήσουν αύριο (οι διαπραγματεύσεις), διότι χάνω την εμπιστοσύνη μου στο πόσο σοβαροί είναι οι Ελληνες, δήλωσε επίσης ο Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνεδρίασης του Ecofin.

Ντάισελμπλουμ: «Καμία δόση στην Ελλάδα χωρίς μεταρρυθμίσεις»

«Η Ελλάδα πρέπει άμεσα να αρχίσει να κάνει βήματα προς τη συμμόρφωση με τους όρους των δανειακών της συμβάσεων», ξεκαθάρισε την Τρίτη ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα αρχίσουν και πάλι να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στη χώρα.

Ο Ντάισελμπλουμ είπε σε συνέντευξή του στον ολλανδικό τηλεοπτικό σταθμό RTL ότι η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει συνομιλίες με οικονομικούς εμπειρογνώμονες στην Αθήνα και με τους πιστωτές στις Βρυξέλλες την Τετάρτη.

«Πρέπει να γίνει αύριο», είπε για την έναρξη των διαπραγματεύσεων σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου η Ελλάδα να λάβει περαιτέρω χρηματοδότηση.

«Εάν το πρόγραμμα εξακολουθεί να παραμένει νεκρό, τότε ο κόσμος δεν θα έχει εμπιστοσύνη σε αυτό, και στη συνέχεια θα επιστρέψει η έλλειψη εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και γύρω από αυτή», είπε.

Ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει καμία εκταμίευση δόσης, παρά μόνο εάν υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, αντί να συζητά γι’ αυτές. «Το να πάρει χρήματα χωρίς να κάνει κάτι δεν πρόκειται να συμβεί», είπε.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news