facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χρόνια Πολλά σε όλους από το ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΝΑΖΙ

Ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, υγεία και αισιοδοξία! Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και κάθε δυνατή ευτυχία για το νέο έτος!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Γιατί ο Κώστας Ήσυχος δεν έβαλε χακί

Με βάση το Σύνταγμα, «κάθε Ελληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων». Ενώ, λοιπόν, το συγκεκριμένο άρθρο έχει ισχύ για όλους τους Ελληνες πολίτες, είναι κάτι παραπάνω από γνωστό ότι οι περισσότεροι πολιτικοί της χώρας μας είτε δεν έχουν υπηρετήσει καθόλου είτε έχουν υπηρετήσει ελάχιστα, εκμεταλλευόμενοι ευεργετικές διατάξεις των νόμων, που οι ίδιοι φυσικά φτιάχνουν. Οι εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα είναι ελάχιστες. Και δυστυχώς σε αυτές δεν περιλαμβάνεται ο υπουργός αναπληρωτής Εθνικής Αμυνας, Κώστας Ησυχος, ο οποίος, όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», δεν έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι είναι ομογενής τρίτης γενιάς. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά.
«ΚΑΤΑΤΑΞΗ»
Στις 10 Μαρτίου έκανε τον γύρο του Διαδικτύου ανακοίνωση του υπουργού αναπληρωτή σύμφωνα με την οποία ο Κώστας Ησυχος «κατατάχθηκε» μαζί με τους άλλους νεοσύλλεκτους στο Κέντρο Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ), στον Αυλώνα, και πέρασε μαζί τους τις πρώτες δύσκολες ώρες της μετάβασης από την πολιτική στη στρατιωτική ζωή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο υπουργός αναπληρωτής χαιρέτησε στην πύλη του Κέντρου τους νέους που περίμεναν με τις αποσκευές τους για να μπουν στη διαδικασία κατάταξης. Ακολούθως, επιβιβάστηκε μαζί τους στο λεωφορείο που τους παρέλαβε από την πύλη και τους μετέφερε στο κτίριο όπου γίνονται οι διαδικασίες κατάταξης. Ο κ.Ησυχος, συνοδευόμενος από τον διοικητή του ΚΕΤΘ, παρακολούθησε την πορεία που ακολουθούν οι νεοσύλλεκτοι στο πλαίσιο της διαδικασίας κατάταξης. Πέρασε από τα συνεργεία-επιτροπές, όπου συλλέγονται τα πληροφοριακά στοιχεία των νεοσυλλέκτων, τα οποία στη συνέχεια αξιολογούνται και αξιοποιούνται για την απονομή της ειδικότητας και την τοποθέτησή τους. Παρακολούθησε την ενημέρωση που γίνεται κατά ομάδες στους κατατασσόμενους, όπου και τους απηύθυνε χαιρετισμό.
Μίλησε, μάλιστα, και με τους γονείς τους, ζητώντας τους να βοηθήσουν την πολιτική ηγεσία και την κυβέρνηση στην καταπολέμηση του βύσματος. «Σας θέλουμε αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια, να καταταγείτε στον πόλεμο κατά του βύσματος. Στις προτεραιότητές μας ως κυβέρνησης είναι ένα αδιάβλητο σύστημα τοποθετήσεων και μεταθέσεων των στρατιωτών, μακριά από παρεμβάσεις, που θα λαμβάνει υπόψη την οικογενειακή, αλλά και την οικονομική κατάσταση του καθενός, και θα δίνει κατ’ αρχήν προβάδισμα στα θύματα της ακραίας φτώχειας. Παράλληλα, θα παρέμβουμε στοχευμένα σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του στρατιώτη στη μονάδα του», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ησυχος.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Σίγουρα, η συγκεκριμένη ενέργεια του υπουργού αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας δεν θα ήταν άξια λόγου αν και για τον ίδιο δεν αποτελούσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Και αυτό γιατί δεν έχει υπηρετήσει στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του σημείωμα, που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ο κ. Ησυχος γεννήθηκε στο Μπουένος Αϊρες το 1957. Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στο αριστερό, μαθητικό και νεολαιίστικο, κίνημα της Αργεντινής. Από εκεί έφυγε οικογενειακώς για τον Καναδά, μετά την εγκαθίδρυση της χούντας. Είναι, δηλαδή, όπως και ο ίδιος λέει με υπερηφάνεια, ομογενής τρίτης γενιάς. Εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 1980 μετά τις σπουδές του στις πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Γιορκ του Καναδά. Δηλαδή, επέστρεψε στην πατρίδα σε ηλικία 23 ετών και, παρ’ όλα αυτά, δεν μπήκε στη διαδικασία να στρατευτεί.
Ωστόσο, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, ο κ. Ησυχος δεν υπηρέτησε στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις όχι μόνο γιατί έκανε χρήση του νόμου για τέκνα ομογενών τρίτης γενιάς, αλλά και γιατί έχει και την αργεντίνικη υπηκοότητα. Ως εκ τούτου, επέλεξε και υπηρέτησε στις Ενοπλες Δυνάμεις της Αργεντινής, λίγο πριν επιστρέψει στην Ελλάδα και προσληφθεί στην Ολυμπιακή Αεροπορία, όπου διετέλεσε συνδικαλιστής και αντιπρόεδρος της ΟΣΠΑ, ενώ το 2006 εξελέγη αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.
Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή αποκάλυψη των «Π» δημιουργεί μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα τόσο για τον ίδιο τον κ. Ησυχο όσο και για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Και αυτό γιατί, όταν γυρίζεις από το εξωτερικό για μόνιμη εγκατάσταση στην πατρίδα σου στα 23 σου, ένα από τα πρώτα πράγματα που οφείλεις να κάνεις είναι να υπηρετήσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις, ανεξάρτητα από το τι προβλέπουν οι νόμοι και πού αλλού μπορεί να έχεις υπηρετήσει.
Γιατί όταν έχεις τον χρόνο και συμμετέχεις ως εισηγητής σε διεθνή σεμινάρια με επίκεντρο την εξωτερική πολιτική σε Φινλανδία, Βραζιλία, Μεξικό, Αργεντινή, Βενεζουέλα, Ισπανία, Κούβα και Ιταλία και ως προσκεκλημένος διεθνής παρατηρητής σε εκλογικές αναμετρήσεις στη Νότιο Αφρική, κατά την εκλογή Νέλσον Μαντέλα, και στη Βενεζουέλα, τότε σίγουρα θα έχεις και τον χρόνο να υπηρετήσεις τη στρατιωτική σου θητεία.

Το βύσμα και οι άδειες
O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έβαλε βύσμα για να μην υπηρετήσει εκεί που προβλεπόταν από τη μαμά πατρίδα. Την άνοιξη του 2003, του ήρθε το χαρτί για να παρουσιαστεί στον Στρατό Ξηράς. Ο 29χρονος Αλέξης έβαλε μέσον στην τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κατάφερε να μεταταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό. Οταν ήρθε η ώρα της μετάθεσης, μπήκαν και πάλι τα μεγάλα μέσα και τοποθετήθηκε στη διοίκηση του ΓΕΝ, στην… ακριτική Λεωφόρο Μεσογείων. Την άνοιξη του 2004, χρησιμοποίησε νόμο που έλεγε ότι, εάν είσαι στον Στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής, παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά τον εκλογικό αγώνα. Ετσι, απολύθηκε προσωρινά κατεβαίνοντας υποψήφιος και ξαναγύρισε μετά τις εκλογές στις τάξεις του Ναυτικού. Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά τρεις μήνες, οπότε εκεί που χρωστούσε έξι μήνες υπηρέτησε τους μισούς. Με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Καμμένο, συμβαίνει το εξής παράδοξο: Ενώ εκπλήρωσε κανονικά τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του στο Πολεμικό Ναυτικό μετά τις σπουδές του, είναι ο πολιτικός αρχηγός που έχει πάρει τις περισσότερες άδειες, αν και δεν μπορεί να τον θεωρήσει κανείς βύσμα. Για την ακρίβεια, κατάφερε να λάβει τις 30 ημέρες κανονικής άδειας που δικαιούτο, εξασφάλισε ακόμη 15 ημέρες αναρρωτικών αδειών, 12 ημέρες ειδικών αδειών και 18 ημέρες αδειών μικρής διάρκειας.

parapolitika

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news