facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Σκουρλέτης: Πρώτη αύξηση στον κατώτατο μισθό τον Οκτώβριο

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις, έδωσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι τον Οκτώβριο θα γίνει η πρώτη αύξηση στον κατώτατο μισθό.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον "9,84", η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα ασφαλιστικά ταμεία που οδηγεί σε μείωση των επικουρικών συντάξεων δεν θα εφαρμοστεί, ενώ δεν θα υπάρξει και κανένα μέτρο που θα μειώνει τις συντάξεις.

Όπως σημείωσε, αυτό περιλαμβάνεται στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς.

Ο κ. Σκουρλέτης προανήγγειλε ότι τον Οκτώβριο θα γίνει η πρώτη αύξηση στον κατώτατο μισθό, ενώ η επόμενη θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Ακόμη, τόνισε ότι ο προϋπολογισμός θα είναι ισοσκελισμένος ή με οριακό πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ ανέφερε πως ως τον Αύγουστο θα έχει ανακοινωθεί ο νέος φόρος ακινήτων που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ.

Ειδικότερα, για τη κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε πως "το πρώτο εξάμηνο είναι δρομολογημένο, σε καμία περίπτωση πάντως δεν θα εφαρμοστεί αυτή η ρήτρα. Ούτε ο μαθηματικός τύπος για τον προσδιορισμό των εφάπαξ".

"Η πρώτη αύξηση θα είναι μέσα στο 2015, το πιο πιθανό είναι στις αρχές Οκτωβρίου και η δεύτερη θα πάει το δεύτερο εξάμηνο του 2016", ανέφερε για τον κατώτατο μισθό.

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news