facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης

Ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του για να δώσει τη μάχη της διαπραγμάτευσης και να ξανακερδηθεί η περηφάνια και η χαμένη αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού και της πατρίδας, όπως είπε, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας συγκινημένος, την ομιλία του που διήρκησε μιάμιση ώρα.

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την ιστορία μας, την υπερηφάνεια μας και την αξιοπρέπεια αυτού του λαού. Αυτά είναι για εμάς ιερές και αδιαπραγμάτευτες αξίες. Είμαστε σάρκα από τη σάρκα αυτού του λαού. Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας. Σε αυτό ορκιστήκαμε, αυτό θα υπηρετήσουμε μέχρι τέλους δικαιώνοντας τις αξίες αυτού του λαού.

Σας καλώ να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης, να δώσουμε αυτή τη μάχη για την πατρίδα μας για να ξανακερδίσει την ελπίδα και τη χαμένη αξιοπρέπειά του ο ελληνικός λαός», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του.

Έχουμε σχέδιο ρεαλιστικό, έχουμε στρατηγική διαπραγματευτική και το κυριότερο δεν έχουμε καμία άλλη δέσμευση πέραν του να υπηρετήσουμε το εθνικό συμφέρον, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας,

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησης είναι να τιμήσει και εφαρμόσει στο σύνολό τους τις προεκλογικές δεσμεύσεις.



«Η δέσμευση αυτή», είπε, «είναι αδιαπραγμάτευτος πυρήνας της πολιτικής μας. Είναι θέμα τιμής, αξιοπιστίας και σεβασμού της δημοκρατίας».

Αναπτύσσοντας τους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Η ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας της χώρας, η αποκατάσταση του ισότιμου ρόλου της μέσα στο θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του λαού, η κοινωνική δικαιοσύνη και η πολιτισμική αναγέννηση της Ελλάδας, είναι οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας που συγκροτήσαμε αμέσως μετά τις εκλογές».



«Η νέα κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας εργάζεται για να συνδυάσει τις θεσμικές και δημοσιονομικές υποχρεώσεις της χώρας που απορρέουν από τον απόλυτο σεβασμό στη λαϊκή κυριαρχία» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς τους εταίρους ότι η κυβέρνησή του θα σεβαστεί τις ευρωπαϊκές συνθήκες όχι όμως τη λιτότητα και έκανε λόγο για έτοιμο συγκεκριμένο σχέδιο με ρεαλιστικές προτάσεις που θα οδηγήσει στην ανάταξη της χώρας.

«Δεν έχουμε στόχο να απειλήσουμε καμία ισορροπία στην Ευρώπη. Σεβόμαστε το σύμφωνο σταθερότητας όχι όμως τη λιτότητα. Δεν γράφουν μνημόνια και λιτότητα οι ευρωπαϊκές συνθήκες», υπογράμμισε.



«Η κυβέρνηση δεν δικαιούνται να ζητήσει παράταση του μνημονίου και παράταση της λιτότητας. Δεν δικαιούται να ζητήσει την επέκταση ενός προγράμματος λιτότητας που αποδοκιμάστηκε πρόσφατα από τον ελληνικό λαό προκειμένου να εξυπηρετηθεί ένας τακτικός ελιγμός πολιτικών δυνάμεων εντός της χώρας».

Εξάλλου, άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που δημιούργησαν τα μνημόνια, η εφαρμογή των οποίων θα ξεκινήσουν από την Τετάρτη το πρωί, όπως είπε χαρακτηριστικά, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Η πρόσληψη των σχολικών φυλάκων και των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, η αποκατάσταση των απολυμένων των ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς και η δωρεάν, σίτιση, παροχή ρεύματος, στέγης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλες τις οικογένειες που έπεσαν θύματα της μνημονιακής βαρβαρότητας, όπως είπε, είναι ανάμεσα στα πρώτα μέτρα που θα προωθηθούν άμεσα, ανέφερε ο πρωθυπουργός.



Μάλιστα, την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, προκειμένου, όπως είπε, να διερευνηθεί πώς έφθασε η χώρα ως εδώ.

Ακόμα, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε τη θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ εντός του 2015, και την αντικατάστασή του με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός έκανε έκκληση προς τους πολίτες να καταβάλουν όλοι τις τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ για το 2014.



«Απαγορεύεται κάθε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας καθώς και η μεταβίβαση ενυπόθηκων δανείων μέχρι να κατατεθούν οι νέες ρυθμίσεις» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα ελεγχθεί σε βάθος το psi προκειμένου, όπως είπε, να γίνει καταλογισμός ευθυνών για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.



Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «είναι ιστορική υποχρέωση η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων. Είναι χρέος μας απέναντι στην Ιστορία».

Κομβικό ρόλο στη διεκδίκηση η νέα κυβέρνηση θα δώσει στην εθνική επιτροπή και τον Μανώλη Γλέζο.

«Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε τη συνδρομή και της Βουλής των Ελλήνων και όλων των πτερύγων του συνταγματικού τόξου», κατέληξε ο πρωθυπουργός, ζητώντας από όλους τους βουλευτές ψήφο εμπιστοσύνης.






real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news