facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ειδήσεις <--> Προσοχή: Απάτη με τη χρήση επωνυμίας της ACS Courier – Τι να κάνετε για να μην πέσετε θύμα  <--> Τραγωδία στην Εύβοια: Σκότωσε τον 50χρονο που του πήρε το σπίτι σε πλειστηριασμό και αυτοκτόνησε  <--> Καιρός αύριο: Βροχές με λίγα χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες – Αναλυτική πρόγνωση  <--> Sky Express: Ποιες πτήσεις ακυρώνονται ή τροποποιούνται λόγω της απεργίας της 9ης Απριλίου  <--> Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 3χρονο αγοράκι στα Σπάτα  <--> Άγριος ξυλοδαρμός 18χρονου στον Άγιο Νικόλαο: Τον παρακολούθησαν και του έστησαν ενέδρα δύο φορές – Χτύπησαν και τον 22χρονο φίλο του  <--> Τρόμος για οδηγό λεωφορείου στο Κορωπί – Ρομά επιτέθηκαν με πέτρες και διέλυσαν το όχημα (βίντεο)  <--> Παπαδιά έπιασε τον παπά επ’ αυτοφώρο με ερωμένη σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής στην Αθήνα  <--> Με προσωπικό ασφαλείας την Τετάρτη τα νοσοκομεία - Απεργούν οι υγειονομικοί  <--> Φόβος και τρόμος 49χρονος στον Βόλο- «Μας απειλεί, έχει σφάξει με μαχαίρι ένα σκυλί»    ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΝΑΖΙ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Ισπανία: Δεν τίθεται θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους

Η Ισπανία είχε δανείσει 26 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα ενώ η χώρα της Ιβηρικής διερχόταν επίσης σοβαρή κρίση και δεν τίθεται ζήτημα διαγραφής της οφειλής αυτής, υπογράμμισε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς δε Γκίνδος.

Η Μαδρίτη είχε εκταμιεύσει το ποσό αυτό μέσω διμερών δανείων και στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης το οποίο χορηγήθηκε μετά το 2010 στην Αθήνα από τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υπενθύμισε ο Λουίς δε Γκίνδος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του υπουργικού συμβουλίου.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση ζητεί την κατάργηση της τρόικας και θέτει επίσης ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού κρατικού χρέους.

Αλλά ο Ισπανός υπουργός τόνισε ότι αυτά τα 26 δισεκατομμύρια “αντιπροσωπεύουν κατά προσέγγιση το ποσό που δαπανούμε σε έναν χρόνο για τα επιδόματα ανεργίας στη χώρα (μας), όπου το ποσοστό της ανεργίας ανέρχεται στο 23%”. Επιπλέον, η Ισπανία είχε αναγκαστεί να δανειστεί με επιτόκια υψηλότερα από αυτά που προσφέρει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η Μαδρίτη, πρόσθεσε ο ίδιος.

“Υπάρχει μια κόκκινη γραμμή”, επέμεινε ο Λουίς δε Γκίνδος. “Η Ισπανία λογικά θα ήθελε (...) το δάνειο αυτό να αποπληρωθεί”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Αντίθετα με ό,τι συνέβαινε στην περίπτωση άλλων ευρωπαϊκών χωρών, “η έκθεση των επιχειρήσεων και των τραπεζών της Ισπανίας στην Ελλάδα τότε ήταν σχεδόν ανύπαρκτη”, συνέχισε ο Λουίς δε Γκίνδος, ο οποίος έκρινε ότι “αυτά τα 26 δισεκ. ευρώ αποτελούν την απόδειξη της πλήρους αλληλεγγύης” της Ισπανίας προς την Ελλάδα.

Οι συντηρητικές κυβερνήσεις στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, που θεωρούν ότι έχουν πλέον ξεπεράσει τη σοβαρή κρίση που αντιμετώπισαν το 2014 αφού εφάρμοσαν τις πολιτικές σκληρής λιτότητας που τους ζητήθηκαν σε αντάλλαγμα για τα προγράμματα στήριξης τους, αντιμετωπίζουν μάλλον με κακό μάτι τα αιτήματα της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Η Ισπανία είχε αναγκαστεί να δανειστεί πάνω από €40 δισεκ. για να υποστηρίξει τον τραπεζικό της τομέα, τα οποία πρέπει τώρα να αποπληρώσει.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news