facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Πάτρα: Τα χρήματα για την εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Δήμου πήγαν στον ΕΝΦΙΑ - Στη Βουλή το θέμα

Σε παρακράτηση των χρημάτων που προορίζονταν για την εκλογική αποζημίωση υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ, αναφέρει ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος φέρνει το θέμα στη Βουλή.

Όπως αναφέρει η ερώτησή του: "Μόνο ως απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια του Υπουργείου Οικονομικών να υφαρπάξει κονδύλιο που αφορούσε τη μισθοδοσία για την πληρωμή υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων και συγκεκριμένα το ποσό των 17.562,39 €, που προοριζόταν για την εκλογική τους αποζημίωση, δηλαδή για την εργασία τους στις φετινές εκλογικές διαδικασίες (Δημοτικές - Περιφερειακές - Ευρωεκλογές). Τα χρήματα παρακρατήθηκαν για να γίνει η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, παρόλο που είχε πληρωθεί η πρώτη δόση και ήταν ρυθμισμένες οι επόμενες δόσεις του, χωρίς μάλιστα καμία προηγούμενη ενημέρωση προς το Δήμο Πατρέων.

Σημειώνουμε ότι αυτό το απαράδεκτο γεγονός συμψηφισμού ποσών που αφορούν αποδοχές των εργαζομένων με άλλες δαπάνες συμβαίνει για πρώτη φορά και σηματοδοτεί την εκτίμησή μας ότι τα πλεονάσματα είναι βαμμένα με το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων.

Η στάση του Υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνει απόλυτα τις εκτιμήσεις μας ότι Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να υλοποιήσουν πιστά τους δημοσιονομικούς στόχους του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής, δεν σταματάνε σε τίποτα, θυσιάζουν ακόμα και αυτά τα ελάχιστα χρήματα, που αφορούν αποζημιώσεις εργαζομένων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε :

Να επιστραφούν άμεσα τα χρήματα στο Δήμο Πατρέων και να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι.

Να απαλλαγούν οι ΟΤΑ από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ αλλά και να καταργηθεί γενικότερα ο συγκεκριμένος φόρος".

thebest

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news