facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Microsoft: Παρουσίασε τα Windows 10, με κοινό OS για PC και mobile συσκεύες

Τα Windows 9 θα ονομάζονται… Windows 10! Αυτό το όνομα επέλεξε η Microsoft να δώσει στην νέα γενιά Windows, θέλοντας ίσως να τονίσει τις μεγάλες αλλαγές, καθώς «Ξεκλειδώνουν νέες εμπειρίες που επιτρέπουν στους καταναλωτές να δουλεύουν να παίζουν και να συνδέονται».

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή αφορά την ενοποίηση όλων των πλατφόρμων εφαρμογών, καθώς πλέον θα υπάρχει μόνο ένα Store για όλες τις εκδόσεις του λογισμικού και έτσι οι χρήστες θα μπορούν να αγοράζουν/κατεβάζουν μια εφαρμογή και αυτή να είναι διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές τους.

Φαίνεται πως έχουν δημιουργηθεί μεγάλες προσδοκίες για τα Windows 10 και τον επιχειρησιακό κόσμο. Η Microsoft θεωρεί ότι η νέα αυτή έκδοση του λειτουργικού είναι ότι καλύτερο έχει δημιουργήσει για τις επιχειρήσεις, χωρίς να δοθούν πολλές παραπάνω λεπτομέρειες μέχρι τώρα.


Φυσικά, ανακοινώθηκε η μεγάλη επιστροφή του start menu, που βρίσκεται καρφιτσωμένο στην μπάρα εργασία και είναι όπως ακριβώς το περιμέναμε: Μια μίξη του κλασσικού μενού έναρξης, μαζί με τα live titles που για πρώτη φορά είδαμε στους υπολογιστές μας στα Windows 8. Η Microsoft εργάστηκε έτσι ώστε να προσφέρει μια οικεία εμπειρία, αλλά ταυτόχρονα αναβαθμισμένη εμπειρία στους χρήστες των Windows 7. Παράλληλα, βελτιωμένη εμφανίζεται και η αναζήτηση στο νέο λειτουργικό. Πλέον, τόσο οι κλασσικές desktop εφαρμογές, όσο και οι modern εφαρμογές θα τρέχουν στο ίδιο περιβάλλον, προκειμένου οι χρηστές να είναι εξοικειωμένοι με το γραφικό περιβάλλον.

Introducing Windows 10 - the best Windows yet - YouTube


Εγκαινιάζεται επίσης το Task View, το οποίο θα θυμίσει σε κάποιους το Expose του OS X, και το οποίο σε αφήνει να χειριστείς τα ανοιχτά παράθυρα με διάφορους τρόπους, ενώ υποστηρίζονται και οι πολλαπλές επιφάνειες εργασίας, έτσι ώστε να είναι δυνατή η εκτέλεση εφαρμογών σε διαφορετικά «περιβάλλοντα». Η Charm bar τελικά δεν καταργείται, όπως φημολογούταν, ενώ η οθόνη έναρξης των Windows 10 έχει μικρές σχεδιαστικές αλλαγές, αλλά δεν δόθηκαν πολλές λεπτομέρειες.

Τέλος, ένα χαρακτηριστικό με το οποίο πολλοί (κυρίως power users) θα ευχαριστηθούν και πολλοί θα αναρωτιούνται γιατί δεν υπήρχε σε προηγούμενες εκδόσεις, είναι η δυνατότητα της συντόμευσης του πληκτρολογίου για επικόλληση (ctrl+v) στην Γραμμή Εντολών (command prompt).

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που ανακοινώθηκαν σήμερα, ενώ περισσότερα θα δούμε από αύριο, όταν θα δοθεί στην δημοσιότητα η έκδοση technical preview για σταθερούς και φορητούς υπολογιστές. Τις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσει και η έκδοση για τους servers. Ταυτόχρονα θα τρέξει το πρόγραμμα Windows Insider με το οποίο χρήστες θα μπορούν παρέχουν feedback στην Microsoft για την διαμόρφωση χαρακτηριστικών της νέας έκδοσης πριν από την επίσημη κυκλοφορία. Περισσότερες λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά θα δημοσιευτούν στις αρχές του 2015, ενώ η επίσημη έκδοση θα εκδοθεί στα μέσα του 2015, κάποια στιγμή μετά το συνέδριο Build, ενώ δεν δόθηκε κάποια πληροφορία για την τιμολόγηση και τα σχέδια αναβάθμισης των χρηστών.

myphone

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news