facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Το δημόσιο αφήνει απλήρωτο το... δημόσιο

Το είδαμε κι αυτό! Κι όταν μάλιστα αυτός που χρωστάει είναι υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, τα λόγια περιττεύουν.
Την αποκάλυψη έκανε ο Επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Πέτρος Χριστόφορος. Μιλώντας στη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έκανε γνωστό πως αν και η Αρχή επέβαλλε πρόστιμο – μαμούθ ύψους 150.000 ευρώ στην Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών για τη διαρροή σε εισπρακτικές εταιρείες το 2012, φορολογικών δηλώσεων 2,5 εκατ. φορολογουμένων, η κρατική υπηρεσία τους αγνοεί...Τα πρόστιμα είναι ακόμη ανείσπρακτα.
Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Χριστόφορος, η Γεν. Γραμματεία έχει αμφισβητήσει την απόφαση για επιβολή προστίμου και έκανε «αίτηση θεραπείας» στην Ανεξάρτητη Αρχή αλλά και αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας. «Δεν δικαιολογείται όμως μεταβολή του ύψους του προστίμου και γι’ αυτό εμείς δεν κάναμε δεκτή την αίτηση τους» εξήγησε ο κ. Χριστόφορος.
Παράλληλα «κάρφωσε» την υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών λέγοντας πως παρότι έλαβε κάποια μέτρα συμμόρφωσης προς την Αρχή, εν τούτοις ο κίνδυνος διαρροής φορολογικών στοιχείων παραμένει από τη στιγμή μάλιστα που οι δηλώσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά.
Newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news