facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Κρήτη:Ξανά στο εδώλιο ο Νίκος Καστρινάκης για την υπεξαίρεση 1 εκ. ευρώ στον πρώην Δήμο Νεάπολης

Τη Δευτέρα η δίκη για την υπεξαίρεση ταμείου στον τέως Δήμο Νεάπολης Κρήτης

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο θα καθίσουν την ερχόμενη Δευτέρα έξι συνολικά άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση της υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού μεγαλύτερου του 1 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του πρώην δήμου Νεάπολης Λασιθίου, μεταξύ αυτών και ο πρώην δήμαρχος και μετέπειτα αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Νίκος Καστρινάκης. Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση και την απιστία της ειδικής ταμία, για απιστία και για παράβαση καθήκοντος.

Βασική κατηγορούμενη είναι η επί χρόνια ειδική ταμίας του τέως Δήμου Νεάπολης Λασιθίου η οποία κατηγορείται ότι από το 1999 μέχρι και το 2011 είχε υπεξαιρέσει περίπου 1.200.000 ευρώ.

Η ειδική ταμίας κατηγορείται για υπεξαίρεση χρηματικού ποσού από τον τέως Δήμο Νεάπολης Λασιθίου, η οποία παραμένει προσωρινά κρατούμενη εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Η ίδια φέρεται να έχει αναλάβει την ευθύνη για την υπεξαίρεση μόνο ενός μέρους του ποσού για το οποίο κατηγορείται και συγκεκριμένα για 237.000 ευρώ.

Κατηγορούμενοι είναι, επίσης, ο τότε προϊστάμενος του τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Νεάπολης Λασιθίου , η τότε πρόεδρος του παιδικού σταθμού, ο τότε αντιπρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης Ανάπτυξης και Πολιτισμού, καθώς και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΑΠΗ.

Η δίκη είχε οριστεί αρχικά για τις 16 του περασμένου Ιούνη , ωστόσο τελικά είχε αναβληθεί για την ερχόμενη Δευτέρα , έπειτα από σχετικό αίτημα κάποιων εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.

candianews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news