facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Λειτουργούσε χωρίς άδεια η επιχειρήση με τα φουσκωτά στη Μύκονο

Δεν έφταναν μόνο οι αποκαλύψεις για τα εγκληματικά λάθη που οδήγησαν συον θάνατο το 10χρονο αγοράκι στη Μύκονο, τώρα έρχεται να προστεθεί και νέο σοκ. Οπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 η επιχείρηση με τα θαλάσσια σπορ λειτουργούσε από τα τέλη Μαΐου και επί 1,5 μήνα δεν είχε άδεια, αφού ο Δήμος την έδωσε στις 15 Ιουλίου όπως δήλωσε και η δήμαρχος Ειρήνη Γρυπάρη, χωρίς φυσικά να πληρώνει και δημοτικά τέλη.

Ετσι, λίγες ημέρες από την τραγωδία με το θάνατο του 10χρονου αγοριού στην παραλία Καλό Λιβάδι η δήμαρχος του νησιού αποφάσισε να συγκαλέσει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να συζητηθεί, να εξεταστεί και να καταγγελθεί η σύμβαση που έχει υπογράψει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών με τον δήμο. Μάλιστα, στο νησί έχουν παγώσει και όλα τα θαλάσσια σπορ προκειμένου να ελεγχθούν εκ νέου οι άδειες λειτουργίας των επιχειρήσεων και αν τηρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Πάντως η δήμαρχος του νησιού Ειρήνη Γρυπάρη στις τηλεοπτικές εμφανίσεις της συνεχίζει να μην μπορεί να δώσει καμία εξήγησει ούτε για το αν γίνονται έλεγχοι στις επιχειρήσεις με τις οποίες έχει συνεργασία ο δήμος, όπως αυτή με τα θαλάσσια σπορ στο Καλό Λιβάδι, ούτε καν αν ο δήμος είχε εισπράξει δημοτικά τέλη από την επιχείρηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των ημερών αναμένεται να γίνει καταγγελία της σύμβασης που έχει η επιχείρηση με το δήμο, καθώς γίνονται εκτενέστατοι, λεπτομερείς έλεγχοι από ομάδα πραγματογνωμόνων κι εμπειρογνωμόνων του Λιμενικού Σώματος, για να εξακριβωθούν οι συνθήκες λειτουργίες των επιχειρήσεων αναψυχής στο νησί των ανέμων.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε πως πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο δεν θα πρέπει να αμαυρώσει τη λειτουργία όλων των ελληνικών παραλιών λέγοντας πως είναι απόλυτα ασφαλείς για όλους τους τουρίστες του κόσμου.

Σχετικά με το κατά πόσο ευσταθούν οι καταγγελίες για την συγκεκριμένη επιχείρηση, αλλά και τυχόν άλλες που δεν τηρούν το γράμμα του νόμου, όσον αφορά στους κανόνες ασφαλούς λειτουργίας, ο κ. Ντινόπουλος τόνισε πως το υπουργείο θα κάνει ενδελεχή έρευνα για να διαπιστώσει τις συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεψων αυτών.

imerisia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news