facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χρόνια Πολλά σε όλους από το ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΝΑΖΙ

Ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, υγεία και αισιοδοξία! Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και κάθε δυνατή ευτυχία για το νέο έτος!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Οι «πονοκέφαλοι» και οι σκόπελοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Μπορεί να εξελίχτηκε ικανοποιητικά και για τις δύο πλευρές η συνάντηση την περασμένη Παρασκευή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το κλιμάκιο της τρόικας, ωστόσο οι «πονοκέφαλοι» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη παραμένουν.

Ειδικότερα, οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου να αλλάξει το νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο που θα ισχύει μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, επιμένοντας ότι πρόκειται για ατελέσφορο ρουσφετολογικό σύστημα.

Όπως υποστηρίζουν: «Καλούμε τον κ. Υπουργό να προβεί στην απόσυρση του συνόλου των άρθρων που αφορούν την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων και να ξεκινήσει ουσιαστικά την διοικητική μεταρρύθμιση με την οργάνωση μιας δημόσιας συζήτησης με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, για το θέμα της αξιολόγησης του προσωπικού του δημόσιου τομέα, αξιολόγηση όμως που να βασίζεται στους άξονες που όλα τα σύγχρονα συστήματα αξιολόγησης βασίζονται».

Δηλαδή, στα κίνητρα που θα δίνονται στους υπαλλήλους, στη δημιουργία μετρήσιμων δεικτών επίτευξης στόχων, και φυσικά το σύστημα αμοιβής που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης της αξιολόγησης του προσωπικού.

Εμείς, οι Υπάλληλοι ΙΔΑΧ, που βγήκαμε σε διαθεσιμότητα ένα χρόνο πριν, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις συνέπειες της μη ύπαρξης ενός τέτοιου συστήματος. Γιʼ αυτό κι έχουμε έναν λόγο παραπάνω να απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία, που με κάθε τρόπο στοχοποιεί τους ΙΔΑΧ, να θεσπίσει επιτέλους ένα αδιάβλητο σύστημα αξιολόγησης το οποίο θα υπερασπίζει τον καλό και συνεπή εργαζόμενο».

Παράλληλα, πονοκέφαλος για το υπουργείο αποτελεί η απαγόρευση υπηρεσιακών μεταβολών στους ΟΤΑ και στους φορείς τους ενόψει της κάλπης του Μαΐου αλλά και η λήξη του οκταμήνου της διαθεσιμότητας που οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους.

Στην ομηρία της... κάλπης οδηγεί η κυβέρνηση 80.000 δημοτικούς υπαλλήλους, καθώς ρίχνει στην προεκλογική αρένα των αυτοδιοικητικών εκλογών και το χαρτί των εθελοντικών μετατάξεων. Η διαδικασία, που θα διαρκέσει συνολικά περίπου 80 ημέρες, περιλαμβάνει την τοποθέτηση των δημοτικών υπαλλήλων στις νέες τους θέσεις μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου, δηλαδή ουσιαστικά οι τελικές μετατάξεις συμπίπτουν ημερολογιακά με τις εκλογές, παρά το γεγονός ότι πριν και μετά τη διενέργεια των εκλογών απαγορεύεται κάθε υπηρεσιακή μεταβολή υπαλλήλων στο Δημόσιο.

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθούν και οι συνεχείς κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΠΟΕ- ΟΤΑ αλλά και των σχολικών φυλακών που έχουν σκοπό να φτάσουν ως το τέρμα την αντίδρασή τους στη διαθεσιμότητα.
Οι «δεξαμενές» του 2014

Πάντως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τις απολύσεις του 2014 έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αφορά στην απομάκρυνση:

- 500 επίορκων, που εκτιμάται ότι θα απομακρυνθούν με τελεσίδικες αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων

- 2.400 γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ, που εκτιμάται ότι δεν θα αποδεχθούν την επιλογή να εργαστούν στον ασφαλιστικό φορέα και θα αποχωρήσουν διαλέγοντας την εξωτερική συνεργασία με τον οργανισμό

- 1.000 εργαζομένων στο Δημόσιο, οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα απομακρυνθούν λόγω ανικανότητας ύστερα από εισήγηση των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών.

- 1.500 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που θα χαρακτηριστούν πλεονάζοντες λόγω κατάργησης ή συγχώνευσης νομικών προσώπων και μείωσης των δομών σε ΔΕΚΟ και δημοτικές επιχειρήσεις.

- 6.000 υπαλλήλων, που έχουν τεθεί ή θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα ολοκληρώσουν το 8μηνο που προβλέπει ο νόμος χωρίς να έχουν καταφέρει να τοποθετηθούν σε άλλη θέση και συγκεκριμένα: στις 22 Μαρτίου αναμένεται να απομακρυνθούν 2.000 μόνιμοι υπάλληλοι που είναι σε διαθεσιμότητα από τον Ιούνιο του 2013, εκ των οποίων 1.600 σχολικοί φύλακες και 400 εκπαιδευτικοί.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο αναμένει να απομακρυνθεί σημαντικός αριθμός υπαλλήλων που εργάζονται με προσωρινές διαταγές και έχουν χάσει τις δικαστικές μάχες (το 2013 απομακρύνθηκαν 1.600 εργαζόμενοι), καθώς και από τον έλεγχο των πιστοποιητικών για τους 35.000 μονιμοποιηθέντες με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου.

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news