facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Πάτρα:Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές - "Καταργήθηκαν" οι εξετάσεις γρήγορης ανίχνευσης του ιού της γρίπης

Μεσαίωνας σε ΠΠΝΠ και "Αγιος Ανδρέας" - Στέλνουν τα δείγματα στο Ινστιτούτο Παστέρ

Την ώρα που η εξάπλωση του ιού της γρίπης Η1Ν1 παίρνει επιδημικές διαστάσεις, με τα θύματα να έχουν φτάσει τα 43 και 61 άτομα να νοσηλεύονται σε... Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όλης της χώρας, η Αχαϊα, αλλά και κατ' επέκταση ευρύτερα η Δυτική Ελλάδα, παρουσιάζεται ανέτοιμη και ανυπεράσπιστη μπροστά στον ιό.

Σύμφωνα με αποκάλυψη του πνευμονολόγου Σ. Παπαλεξάτου στο patrastimes.gr, στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, δηλαδή στο Γενικό Κρατικό «Αγιος Ανδρέας» αλλά και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, δεν μπορεί να γίνει –πλέον- η γρήγορη εξέταση ανίχνευση του ιού σε πιθανούς ασθενείς.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαλεξάτο, ενώ πριν από 3 χρόνια το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών διέθετε την απαραίτητη υποδομή ώστε με τη λήψη επιχρίσματος ή αίματος να μπορούν άμεσα –μέσα σε λίγα λεπτά- να βγαίνουν τα πρώτα αποτελέσματα ώστε να ερευνάται αν κάποιος ασθενής έχει προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 και κατόπιν να στέλνονται τα δείγματα στο Ινστιτούτο Παστέρ για περαιτέρω διερεύνηση, τώρα αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Ετσι, όταν κάποιος ασθενής προσέρχεται με πιθανά συμπτώματα του ιού, στέλνουν τα δείγματα αίματος στο Ινστιτούτο Παστέρ και περιμένουν τα αποτελέσματα τα οποία δεν βγαίνουν ενωρίτερα από δύο ημέρες, με αποτέλεσμα να έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος, ο οποίος μπορεί να έχει αποβεί ακόμα και μοιραίος για την ζωή του ασθενή.

Μάλιστα, για την ειδική εξέταση στο Ινστιτούτο Παστέρ αναγκάζεται να πληρώσει τα έξοδα ο ίδιος ο ασθενής, καθώς αυτή δεν καλύπτεται.

Ο κ. Παπαλεξάτος συμβουλεύει όλους όσοι εκδηλώσουν συμπτώματα γρίπης, ακόμα και αν δεν ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, με υψηλό πυρετό ο οποίος επιμένει πάνω από 38.5, να συμβουλεύονται άμεσα τον γιατρό τους και να λαμβάνουν την ειδική φαρμακευτική αγωγή.

patrastimes

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news