facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

«Ουδείς είναι υπεράνω κριτικής»

«Ουδείς είναι υπεράνω κριτικής. Όπως μας κρίνουν, θα τους κρίνουμε» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, υπερασπιζόμενος τη στάση του έναντι της τρόικας.

«Αν πίστευαν από το φθινόπωρο ότι πάμε καλύτερα, όπως τους δείχναμε με τα νούμερα, τώρα θα είχαμε τελειώσει. Τους λέγαμε ότι το κλίμα βελτιώνεται και το αρνούνταν. Εκείνοι φταίνε που αργούμε» σημειώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

Παράλληλα, αναφέρεται στα στοιχεία του προϋπολογισμού από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε φαινόταν πλεόνασμα, ενώ η τρόικα επέμενε για έλλειμμα 700 εκατ. ευρώ.

Ήταν η ίδια περίοδος που ο υπουργός Οικονομικών πρότεινε διόρθωση της ύφεσης στο 3,8% του ΑΕΠ για το 2013 και οι τροϊκανοί δέχθηκαν να περιοριστεί από το 4,2% σε 4%, για να παραδεχθούν τον Νοέμβριο πλεόνασμα 812 εκατ. ευρώ.

«Τον Σεπτέμβριο, η τριμερής άφησε στο γραφείο μου ένα χαρτί με λανθασμένες δημοσιονομικές προβλέψεις, με βάση τις οποίες ζητούσε μέτρα 3 δισ. ευρώ για το 2014. Αν εισηγούμουν στην κυβέρνηση να το δεχθούμε, θα ήταν μια μεγάλη καταστροφή σήμερα» υποστηρίζει ο κ. Στουρνάρας.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news