facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ξεκίνησε απεργία πείνας ο πατέρας της μικρής Μαρίας

Σε απεργία πείνας προχώρησε ο πατέρας της μικρής Μαρίας, Νίκος Πουλκουρτζής, απο την Πάτρα που εδώ και χρόνια βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας. "Θα το φτάσω στα άκρα. Όποιος έχει το κουράγιο ας αντέξει. Εγώ πάντως αντέχω" δηλώνει στην κάμερα του thebest.gr

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), απάντησε αρνητικά, στην απελπισμένη αίτηση του Νίκου Πουλκουρτζή, για την δωρεάν χορήγηση αναλώσιμων υλικών (υπνοσέντονα, χαρτοβάμβακα, γάζες, γάντια μιας χρήσης και ειδικής κρέμας), που είναι άκρως απαραίτητα για την καθημερινή διαβίωση της κόρης του.

Ήδη ο τραγικός πατέρας, που εδώ και χρόνια τραβάει με την οικογένειά του το Γολγοθά της ζωής τους, αποφάσισε να προβεί στην επόμενη απέλπιδα κίνησή του:

Την Δευτέρα ξεκίνησε απεργία πείνας, έξω από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκηση.

Σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι «κατανοώντας την ιδιαιτερότητα της κατάστασης της ασθενούς και κάνοντας χρήση της δυνατότητας που δίνει ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας του Οργανισμού για την κατ’ εξαίρεση εξέταση της ανάγκης των ασθενών στη χορήγηση ειδικής διατροφής και αναλωσίμου υλικού σε ποσότητες μεγαλύτερες των προβλεπομένων (...) χορήγησε μεγαλύτερες των οριζόμενων ποσότητες σκευασμάτων ειδικής διατροφής και αναλωσίμου υλικού στην ασθενή».

«Το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο πράγματι δεν επιτρέπει τη χορήγηση ειδών που δεν περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ 3054/τεύχος Β/ 18-11-2012 και, ως τούτου, οι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ δεσμεύονται ως προς την εφαρμογή της νομοθεσίας που διέπει τον Οργανισμό. Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνει την ευθύνη να εξεύρει λύση, όσο αφορά το αίτημα της ασφαλισμένης δεδομένης της σοβαρότητας του θέματος» καταλήγει η ανακοίνωση.



ΣΧΕΤΙΚΟ:Πάτρα: Ο ΕΟΠΥΥ αρνείται τη χορήγηση δωρεάν αναλώσιμων υλικών σε ανάπηρη - Ξεκινά απεργία πείνας ο πατέρας
Πάτρα: Δώστε μου τα φάρμακα ή την ένεση να κάνω ευθανασία στο παιδί μου - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news