facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ηλεία: «Δεν θα απελαθούν οι Μπαγκλαντεσιανοί!» τόνισε ο Νίκος Δένδιας (PHOTO + VIDEO)

9.03... «Οι Μπαγκλαντεσιανοί εργάτες φράουλας που τραυματίστηκαν στο προχθεσινό επεισόδιο δεν θα απελαθούν ούτε θα συλληφθούν»!...
Αυτό τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ουπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας που βρίσκεται στην Ηλεία από νωρίς το πρωί της Παρασκευής και προΐσταται σε σύσκεψη για τις έρευνες και την κατάσταση που επικρατεί στη Μανωλάδα στο χώροτου Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας.
Ο υπουργός συμπλήρωσε επίσης ότι τις επόμενες ώρες θα δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των κατηγορουμένων για το ρατσιστικό επεισόδιο στην περιοχή της Μανωλάδας…

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας –στις πρώτες του δηλώσεις- μίλησε και για την ισχύ του νέου νόμου για την ανασφάλιστη εργασία που έχει περάσει και στη δικαιοδοσία της Αστυνομίας, γεγονός που έχει θορυβήσει τους παραγωγούς φράουλας…

Μετά τις πρώτες του δηλώσεις ο υπουργός επανήλθε στο χώρο του ΑΤ Βάρδας όπου συνεχίζεται η σύσκεψη στην οποία συμμετέχει και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας…




10.20 π.μ....
Σε δηλώσεις του ο υπουργός ξεκαθάρισε πως κανένα από τα θύματα της αιματηρής επίθεσης δε θα απελαθεί. Μάλιστα, πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Έχω την ευχέρεια να δώσω στα θύματα αυτό το καθεστώς, που θα τα προστατεύσει από την απέλαση».
Αναφερόμενος στα όσα έγιναν στη Νέα Μανωλάδα το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε πως «αυτό που συνέβη, όχι μόνο αντίκειται στη νομιμότητα, αλλά αντίκειται ευθέως στην ιδέα της ανθρωπιάς». Επίσης χαρακτήρισε εντελώς απαράδεκτα τα όσα συνέβησαν, τα οποία, όπως σημείωσε, δεν έχουν καμία σχέση με την ευρύτερη κουλτούρα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κοινωνίας.
Στη συνέχεια ο Νίκος Δένδιας με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στη Νέα Μανωλάδα είπε:«Δεν έχω την παραμικρή δυσκολία να αποδεχθώ πως το ευρύτερο κράτος, δεν υπήρξε πάντα παρόν, γι' αυτό χρειάζονται οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται».
Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση πέρασε σχετική διάταξη, που επιτρέπει στην αστυνομία να ελέγχει τα θέματα της ανασφάλιστης εργασίας. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο νομοθέτημα υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο Νίκος Δένδιας έφθασε στη Βάρδα λίγο μετά τις 8:00 το πρωί και επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου ενημερώθηκε σχετικά με τις έρευνες της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό των τριών ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση των πυροβολισμών εναντίον 200 μεταναστών. Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Βάρδας Ηλείας, υπό την προεδρία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο Νίκος Δένδιας αναχώρησε, με προορισμό καταυλισμό αλλοδαπών εργατών.
Ειδικότερα, ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε καταυλισμό στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου νοσηλεύονται οι τραυματισμένοι αλλοδαποί.
Ο υπουργός συνοδεύεται από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, τον γενικό επιθεωρητή αστυνομίας νοτίου Ελλάδας, τον διοικητή της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον προϊστάμενο της υπηρεσίας αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας.

 Δηλώσεις Δένδια στο Νοσοκομείο του Ρίο:



Kατά προτεραιότητα έρευνα για τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος αλλοδαπών εργαζομένων στη Μανωλάδα, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την εγκληματική αυτή ενέργεια, ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης. Νωρίτερα, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, καταδίκασε το επεισόδιο και έδωσε εντολή σε ειδικό κλιμάκιο των Επιθεωρητών Εργασίας να μεταβεί στην περιοχή για ελέγχους. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών ενώ στην Ηλεία θα βρεθεί σήμερα, στις 8 το πρωί,  ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας προκειμένου να επισκεφτεί το αστυνομικό τμήμα στη Βάρδα και να ενημερωθεί για τις έρευνες και την κατάσταση που επικρατεί στη Μανωλάδα. Ο υπουργός θα συνοδεύεται από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο και τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.  


Επιθεωρητές Εργασίας στη Μανωλάδα
Κατεπείγουσα εντολή στον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ να στείλει στη Μανωλάδα Ηλείας κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης.
Την ίδια στιγμή, 4 παραγωγοί φράουλας από τη Μανωλάδα συνελήφθησαν και δικάζονται σήμερα στο Αυτόφωρο αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της παράνομης απασχόλησης λαθρομεταναστών! 


Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών ανδρών, ηλικίας 39, 27 και 21 ετών, ενώ χθες, συνελήφθη στην περιοχή της Πηνείας, του δήμου Ήλιδας, ένας ακόμα 38χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το βράδυ της Τετάρτης και για χρονικό διάστημα κάποιων ωρών, παρείχε κατάλυμα σε δύο από τους τρεις αναζητούμενους!

Τα ευρήματα της Αστυνομίας

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας: «Στο χώρο του περιστατικού οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν: πέντε κενά και ένα πλήρες φυσίγγιο, πέντε συγκεντρωτήρες φυσιγγίων, δέκα πέντε σιδερένιους σωλήνες και δώδεκα αυτοσχέδια ρόπαλα. Ακόμα, στην κατοχή του 38χρονου και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατέσχεσαν ένα σπρέι πιπεριού και ένα κυνηγετικό όπλο, του οποίου η άδεια κατοχής είχε λήξει.
Σημειώνεται ότι από τους επτά συνολικά αλλοδαπούς, οι οποίοι παραμένουν νοσηλευόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, από τις έως τώρα ενδείξεις, κανείς δεν διατρέχει κίνδυνο ζωής».

Κατάθεσε από το Νοσοκομείο

Νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο του Πύργου κατέθεσε, χθες το απόγευμα στον Εισαγγελέα και τον Ανακριτή Αμαλιάδας ο 57χρονος ιδιοκτήτης της καλλιέργειας φράουλας στη Μανωλάδα. Στη διαδικασία παρευρέθηκε και ο συνήγορος υπεράσπισης του 57χρονου καλλιεργητή κ. Σάκης Κότσιφας.

«Να μην απελαθούν οι μετανάστες!»

Νωρίς το απόγευμα η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κα. Μαρία Κανελλοπούλου κατήγγειλε ότι οι τραυματίες του «μακελειού» της Μανωλάδας συλλαμβάνονται με σκοπό να απελαθούν καθώς δεν διαθέτουν έγγραφα παραμονής στη χώρα, με σκοπό να «εξαφανιστούν» οι μάρτυρες κατηγορίας!
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας ζήτησε να μην απελαθεί κανένας από τους αλλοδαπούς μετανάστες μέχρι να οδηγηθεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη!

patrisnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news