facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Ντοκουμέντο: H Deutsche Bank «έκρυβε» λεφτά στην Κύπρο


Τους γνωρίζαμε για υποθέσεις καταλήστευσης του δημόσιου χρήματος όπως της Siemens ή της Daimler Mercedes. Να όμως που βλέπουμε τους Γερμανούς και σε άλλες δραστηριότητες.
Ενώ τώρα οι Γερμανοί δίνουν μαθήματα τραπεζικής «ορθοδοξίας» στη Μεγαλόνησο, το 2008 κέρδιζαν εκατομμύρια από το φορολογικά ευνοϊκό σύστημα του νησιού

Διακίνησαν στον φορολογικό παράδεισο της Κύπρου άνω των 80 εκατ. ευρώ ενώ ηχηρό πολιτικό όνομα της Γερμανίας έχει διακινήσει από εκεί λεφτά
Πιο συγκεκριμένα, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της Καγκελαρίου Μέρκελ δια του υπουργού Οικονομικών της κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βάλλει κατά του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου κατηγορώντας το ως αναξιόπιστο και ύποπτο για ξέπλυμα ρωσικού μαύρου χρήματος, όπως παρουσιάζουμε άνω των 80 εκατ. ευρώ διακινήθηκαν δια της θυγατρικής της Deutsche Bank, Deutsche Bank Russia στο νησί μεταξύ 2007 – 2009. Κοινώς, η ρωσική θυγατρική της γερμανικής τράπεζας μέσω κοινοπραξίας με το σχήμα UFGIS Holding καρπώθηκε κι απόλαυσε πλήρως την φορολογική πολιτική της Κύπρου και τώρα κάνει πως δεν ξέρει τίποτα.

Πιο συγκεκριμένα, η Deutsche Bank δημιούργησε δραστηριότητα στην Κύπρο μέσω του γραφείου της στη Μόσχα και την δραστηριότητα στη Μεγαλόνησο έτρεχε ο CCO της Deutsche Bank Russia Igor Lojevsky παρέα με έναν ακόμα συνεργάτη, το A.V. Kirejev. Οι δυο τους έστησαν μια κοινή εταιρεία στη Λευκωσία η οποία μια χαρά διακινούσε χρήμα όχι μόνο Ρώσων πελατών της πρώτης αλλά και πολλών Γερμανών! Ανθρώπων δηλαδή που ήθελαν να απολαύσουν τη χαμηλή φορολόγηση της Μεγαλονήσου και που τώρα καμώνονται πως η Κύπρος είναι δήθεν ένα απέραντο πλυντήριο.

Η κοινή δραστηριότητα μεταξύ Deutsche BankRussia και UFGIS Cyprus δεν ήταν μικρή. Αντιθέτως, για τα μεγέθη του κυπριακού τραπεζικού συστήματος θεωρείται και πολύ μεγάλη. Πιο συγκεκριμένα, το ότι διακινήθηκαν όπως σήμερα γράφουμε άνω των 80 εκατ. ευρώ (2.183.000.000 ρώσικα ρούβλια όπως λένε τα στοιχεία που παρουσιάζουμε) σε μια συνολική οικονομία 17 δις. ευρώ μέσα από αυτήν εντός μόλις τριών οικονομικών χρήσεων ενώ μόνο το 2008 έφθασε να απασχολεί στα γραφεία της στη Λευκωσία 150 άτομα, δείχνει το μέγεθος. Βέβαια τα ποσά που διακίνησε η εν λόγω τράπεζα ενδέχεται να είναι κατά πολύ μεγαλύτερα καθώς το σχήμα βρίσκεται στο νησί από το 2000.
Μια πρόχειρη λοιπ΄νο εκτίμηση μιλάει για διακίνηση κεφαλαίων ακόμα και περίπου 500 εκατ. ευρώ κάτι που μένει να αποκαλυφθεί από κάποιο έλεγχο των κυπριακών εποπτικών αρχών. Έγκυρες πληροφορίες μας πάντως αναφέρουν πως μέσα από το συγκεκριμένο δίκτυο σε μεγάλο βαθμό υπήρξε και εξυπηρέτηση ύποπτων κεφαλαίων από εξόχως πολιτικές υποθέσεις που αν διερευνηθούν θα πλήξουν το κύρος της γερμανικής τράπεζας αλλά και επιχειρηματικής ή πολιτικής σκηνής.
Μάλιστα πηγές μας αναφέρουν πως κι ένας πολύ γνωστός Γερμανός πολιτικός έχει διακινήσει χρήματα μέσω της συγκεκριμένης «στάσης» στην Κύπρο, του οποίου το όνομα όταν αποκαλυφθεί θα γίνει πάταγος! Φυσικά υπάρχει και το ηθικό σκέλος σε αυτήν την ιστορία καθώς επί 12 έτη η Deutsche Bank παρείχε υπηρεσίες στους Ρώσους και Γερμανούς πελάτες της. Οι τελευταίοι δίχως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα πήγαιναν τα χρήματα τους στον φορολογικό παράδεισο της Κύπρου κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ. Τώρα οι Γερμανοί επιχειρούν να διαβάλλουν την οικονομία της Κύπρου μιλώντας για κεφαλαιακή και χρηματοπιστωτική ηθική!

fpress

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news