facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Ενοικιάζονται οι πυραμίδες;

Σε καιρούς οικονομικής κρίσης οι νέες πηγές πόρων είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Κανείς, βέβαια, στην Αίγυπτο δεν περίμενε να ακουστεί η ιδέα ενοικίασης των Πυραμίδων και της Σφίγγας, η οποία έπεσε στο τραπέζι από τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, με την ελπίδα να προσελκύσουν ξένους επενδυτές.

Σύμφωνα με το δίκτυο Αλ Αραμπίγια, τα θαύματα της αιγυπτιακής αρχιτεκτονικής αναμένεται να αποφέρουν στα ταμεία του κράτους γύρω στα 200 δισ. δολάρια, αν ενοικιαστούν, ενώ το δίκτυο υποστηρίζει ότι ήδη το Κατάρ έχει κάνει την πρότασή του, για να εκμεταλλευθεί τα «διαμάντια» της Αιγύπτου το λιγότερο για πέντε έτη.

Όπως αναφέρει το σχέδιο του διανοούμενου Αμπντάλα Μαχφούζ, θα πρέπει να υπάρξει διαδικασία κρατικού διαγωνισμού, ώστε να επιλεγεί ο καταλληλότερος διεθνής φορέας που θα εκμεταλλευθεί τους αρχαιολογικούς τόπους.

Ωστόσο, το υπουργείο Διατήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι αντίθετο με την ιδέα αυτή, ενώ πολλοί αρχαιολόγοι εξοργίστηκαν με την προοπτική, παρότι τα έσοδα από την προσπάθεια αυτή θα ήταν ικανά να αποπληρώσουν το χρέος της χώρας, αλλά και να δώσουν μια ισχυρή ώθηση στην οικονομία της.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news