facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Γιατρός κατηγορείται για φόνο 300 ασθενών για να...αδειάζουν τα κρεβάτια!

Την πιο βαριά κατηγορία που έχει προσάψει ποτέ δικαστήριο σε γιατρό αντιμετωπίζει η Βιρτζίνια Σουάρες ντε Σόουζα από τη Βραζιλία, η οποία φέρεται ότι σκότωσε συνολικά 300 ανθρώπους χορηγώντας τους υπερβολική δόση φαρμάκων ή μειώνοντας την παροχή του οξυγόνου τους.

Η Ντε Σόουζα αρχικά κατηγορήθηκε για το θάνατο επτά ασθενών της, οι αρχές όμως που ερευνούν την υπόθεση λένε ότι είναι πολύ πιθανό η γιατρός να εμπλέκεται σε συνολικά 300 θανάτους.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε βεβαιώσει ήδη είκοσι περιπτώσεις θανάτων ενώ ερευνούμε περισσότερες από 300», δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

Η 57χρονη γιατρός συνελήφθη τον περασμένο μήνα μαζί με επτά ακόμη εργαζόμενους του νοσοκομείου «Evangelico» στο οποίο εργάζεται, στη Νότια Βραζιλία, μετά την ανακάλυψη ότι ασθενείς που νοσηλεύονταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας σε τελικό στάδιο της ασθένειάς τους, άφησαν την τελευταία τους πνοή, την ώρα που εκείνη ήταν υπεύθυνη της βάρδιας.

Η γιατρός φέρεται ότι χορηγούσε στους ασθενείς υπερβολική δόση φαρμάκων ή ότι μείωνε την παροχή του οξυγόνου τους. Στόχος ήταν να αδειάζουν όσο το δυνατόν περισσότερα κρεβάτια σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναφέρει το Reuters.

Αν τελικά οι υπόνοιες περί 300 θυμάτων επιβεβαιωθούν, η Ντε Σόουζα θα μείνει στην ιστορία ως η πιο «θανατηφόρα» γιατρός, ξεπερνώντας τον Χάρολντ Σίπμαν της Βρετανίας, ο οποίος και κρατούσε τα «σκήπτρα» (πριν αυτοκτονήσει δια απαγχονισμού), με καταγεγραμμένους 215 νεκρούς ασθενείς, στα 25 χρόνια της καριέρας του.

spirospero

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news