Η πρόταση προς την κυβέρνηση είναι η ομάδα διαχείρισης του έργου -όπως αποκαλείται- να διαθέτει συνολικά 15 στελέχη, έξι από το εξωτερικό και εννέα από την Ελλάδα. Ειδικότερα, στο σχέδιο δράσης που έχει υποβάλει η Task Forceπροτείνεται να στεγαστεί μόνιμα στον ΕΟΠΥΥ ένα «γραφείο διαχείρισης έργου». Το γραφείο αυτό θα αποτελείται από:
-Διαχειριστή έργου (εμπειρογνώμονας - διεθνές υψηλόβαθμο στέλεχος σε βάση πλήρους απασχόλησης).
-Διαχείριση έργου / επικοινωνία (δύο εμπειρογνώμονες - τοπικά χαμηλόβαθμα στελέχη).
-Διοικητική υποστήριξη και χρηματοοικονομική διαχείριση του έργου (δύο εμπειρογνώμονες - τοπικά χαμηλόβαθμα στελέχη).
Επικεφαλής του έργου προτείνεται να αναλάβει στέλεχος από το εξωτερικό με τουλάχιστον 10 χρόνια εμπειρίας στην ασφάλιση υγείας ως υψηλόβαθμο στέλεχος ή/και ως σύμβουλος. Ακόμη, θα πρέπει να έχει εμπειρία ως επικεφαλής ομάδας σε έργα με ιδιαιτέρως μεγάλη πολιτική σημασία και σε έργο που διέπεται από τους κανονισμούς της Ε. Ε. Η γνώση της ελληνικής γλώσσας -όπως επισημαίνεται- θα θεωρηθεί προσόν...
Έργο του επικεφαλής θα είναι «η παροχή συνολικής ηγεσίας και ενσωμάτωσης των επιμέρους δραστηριοτήτων του έργου».Ακόμη, θα έχει στενή επικοινωνία με την ανώτερη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και των άλλων εμπλεκόμενων φορέων, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης. Θα φέρει την τελική ευθύνη για τακτικές αναφορές έργου που διέπονται από απαιτήσεις και μορφές που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με άλλα λόγια, θα πρόκειται για ένα είδος «διευθύνοντος συμβούλου», ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ και θα λογοδοτεί τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.
Από το εξωτερικό θα προέρχεται και ο επονομαζόμενος υπεύθυνος έργου (project manager). Αυτός πρέπει να έχει τουλάχιστον 8 χρόνια πρακτικής εμπειρίας στη διαχείριση πολύπλοκων έργων τεχνικής βοήθειας ή παροχής συμβουλών και εμπειρία ως υπεύθυνος έργου σε έργα που διέπονται από τους κανονισμούς της Ε. Ε. Θα πρέπει να έχει γνώσεις στο πεδίο της ασφάλισης υγείας, ενώ και εδώ η γνώση της ελληνικής γλώσσας θεωρείται προσόν.
Η πρόταση της Task Force έχει κατατεθεί στα τέλη Νοεμβρίου στο υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά δεν έχει καταφέρει να κρύψει την απογοήτευσή της, καθώς -εμμέσως πλην σαφώς- μεταφράζεται σε αδυναμία της χώρας να διαχειριστεί τα του οίκου της. Οι τελικές αποφάσεις θα πρέπει να έχουν ληφθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου, καθώς έως τα μέσα Μαρτίου θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για επαναδιατύπωση του μνημονίου.
Επενδυτής
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου