facebook-twiter

Ηλεκτρονικος συμβουλος ψηφου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ειδήσεις <--> Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Εκτροπή κυκλοφορίας οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας  <--> Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές από σταθμευμένα οχήματα στον Ασπρόπυργο – Τρεις συλλήψεις  <--> Θεσσαλονίκη: 44χρονος πλησίασε ανήλικη και την άγγιξε σε κεντρική πλατεία – Συνελήφθη από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας  <--> Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το βράδυ του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής – Ποιοι κομμάτι θα μείνει κλειστό  <--> ΠNO: Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πρωτομαγιά  <--> «Πλάτη» από την Κομισιόν για το καλώδιο Ελλάδας – Αιγύπτου του ομίλου Κοπελούζου  <--> Πέθανε ο Νίκος Παλαιοκώστας, αδελφός του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα – Για χρόνια δρούσαν μαζί  <--> Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στον λόφο του Στρέφη – Προήχθησαν έξι άτομα (εικόνες & βίντεο)  <--> Κατασχέθηκαν από την ΑΑΔΕ σχεδόν 1,2 εκατ. ευρώ στον Έβρο – «Μέθοδος του μυρμηγκιού» από επιβάτιδες ΙΧ  <--> Αθήνα: Οδηγούσε ταξί με πλαστά έγγραφα και χωρίς δίπλωμα – Χειροπέδες σε 55χρονο    ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΝΑΖΙ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Η απάντηση του ΔΝΤ για το λάθος

Αρθρο του Ολιβιέ Μπλανσάρ.

«Στην περίπτωση της Ελλάδας η επίπτωση του πολλαπλασιαστή καλύφθηκε από άλλους απρόσμενους παράγοντες» γράφει σήμερα στην «Κ» ο κ. Ολ. Μπλανσάρ, επικεφαλής οικονομολόγος και διευθυντής του τμήματος ερευνών του ΔΝΤ.
«Ευθύνεται το Μνημόνιο της Ελλάδας με την τρόικα για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα; Εχει υπάρξει πολλή συζήτηση για το θέμα αυτό στην Ελλάδα, και πιο πρόσφατα η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στο έργο του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές, με τον ισχυρισμό ότι κάποια λάθη στον αρχικό σχεδιασμό του προγράμματος ευθύνονται για το βάθος της ύφεσης.

Είναι βεβαίως ορθό ότι η Ελλάδα απέδωσε κάτω από τις προβλέψεις: η παραγωγή μειώθηκε δραστικά, η ανεργία αυξήθηκε σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα, και ο πληθωρισμός δεν υποχώρησε όσο αναμενόταν. Αλλά το να συνδέει κανείς αυτό με τον σχεδιασμό του προγράμματος συνιστά ριζική παρερμηνεία των ιστορικών δεδομένων και της έρευνας του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα προέρχονται βασικά από υπερβολές του παρελθόντος. Το 2009 τα δημοσιονομικά ελλείμματα και το χρέος είχαν φθάσει σε κρίσιμα επίπεδα και η Ελλάδα είχε ήδη εισέλθει σε ύφεση.

Τεράστια εμπορικά ελλείμματα έδειχναν μια οικονομία που είχε απολέσει την ανταγωνιστικότητά της. Δεν υπήρχε σύντομη οδός προς την αναγκαία προσαρμογή, ένα γεγονός που επιδεινώθηκε από την απώλεια της πρόσβασης στις αγορές.

Για να πετύχει το πρόγραμμα όπως είχε σχεδιασθεί, η Ελλάδα χρειαζόταν να πάνε πολλά πράγματα καλά. Σε ένα πρόγραμμα κρίσης υπάρχουν πάντα άγνωστες πτυχές. Οι υποθέσεις βασίζονται σε παλαιότερα στοιχεία, και στους καλύτερους δυνατούς υπολογισμούς σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της δημοσιονομικής πολιτικής, των πραγματικών συναλλαγματικών ισοτιμιών στις εξαγωγές, την κατάσταση των τραπεζών και τις πιστωτικές συνθήκες, κ.λπ.»

Γράφουν επίσης οι: Δ.Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Levy Economics Institute και καθηγητής Οικονομικών στο Bard College, Ν.Χριστοδουλάκης, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και πρώην υπουργός, Μιράντα Ξαφά, σύμβουλος επενδύσεων E.F. Consulting, Γ.Παγουλάτος, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και Ν.Καραβίτης αν. καθηγητής στο Πάντειο.

Αναλυτικά στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news